Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Συλλογές οράσεως!


Η πολύτιμη όρασή μας, αξίζει πολύτιμες επιλογές! Μπορεί η μόδα να ''επιτάσσει'' ποικιλία σχεδίων, κάθε πρόσωπο όμως, «φορά» τη δική του, ξεχωριστή γραμμή, το δικό του προσωπικό στυλ, που ταιριάζει απόλυτα, στις γωνίες των ματιών του.

Οι συλλογές οράσεως συγκαταλέγονται ανάμεσα στα χόμπι και μεταξύ των συλλεκτών που διατηρούν αναλλοίωτη την αγάπη τους στην ανανέωση μοντέλων-κυρίως- γυαλιών ηλίου. Περίοδος εκπτώσεων και προσφορών και επώνυμα καταστήματα οράσεως μας προτείνουν τα κατάλληλα μοντέλα για τα πολύτιμα μάτια μας. Οι ειδικοί στην όραση μας συμβουλεύουν και μας συνιστούν να αποφεύγουμε τις «εκπτώσεις» στην ποιότητα των φακών που επιλέγουμε, για τα μάτια μας μόνο.

-------------------------------------------------------------------------------------

Οι αδελφοί Δημήτρης και Νίκος Κρητικός, συνεχίζουν την παράδοση της οικογενείας στα καταστήματα οπτικών που ξεκίνησε ο πατέρας τους το 1955. Ο Δημήτρης με κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας (Σωκράτους 52, τηλ.: 210 5239046) με εξειδίκευση στους φακούς επαφής, τεχνητούς οφθαλμούς. 


Ο Νίκος Κρητικός διατηρεί κατάστημα οπτικών στο Μαρούσι γυαλιών ηλίου, οράσεως, καλύπτοντας τις ανάγκες στα σπορ. Αθλητές όλου του φάσματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ποδηλασίας, ορειβασίας, surf και άλλων σπορ, επιλέγουν Spy+ από το κατάστημα ''Kritikos Spy+ Optics''. O Νίκος Κρητικός, είναι εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Spy+. Στην φωτογραφία, η Βίκυ, φορά Spy+, τη γυναικεία πρόταση, για το φετινό καλοκαίρι.

Kritikos Spy+ Optics 
Μητροπόλεως 13, Μαρούσι
Τηλ.: (210) 6127915
e-mail: info@kritikos.gr
www.kritikos.gr

------------------------------------------------------------------------------------

Η Γιούλη Καλατζή, η Κέλλυ και η Ανδρονίκη Γεωργιοπούλου, είναι οι τρεις γυναίκες επιχειρημματίες, πίσω από το κατάστημα οπτικών Sunnies & Optics, στο Χαλάνδρι. Οπτομέτρες, με εμπειρία στο χώρο, αποτελούν την επιλογή μας σε φακούς, τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, γυαλιά οράσεως και ηλίου, βοηθήματα χαμηλής όρασης, με μοντέρνες προτάσεις, με βάση την ποιότητα, την άνεση, τη γνησιότητα σε ότι τελευταίο κυκλοφορεί στην αγορά. 
                                  

Από το Μάρτιο του 2018, το Sunnies &Optics στο Χαλάνδρι, αποτελεί την επιλογή μας και το σύμμαχό μας, κάθε φορά στις νέες τάσεις της αγοράς, γιατί όταν βλέπουμε καλύτερα, επιλέγουμε καλύτερα! Στη φωτογραφία η Κέλλυ, φορά S.DryNY

Sunnies & Optics
Σωκράτους 13, Χαλάνδρι
Tηλ.: 216 8004953
e-mail: sunniesNoptics@outlook.com
@sunniesnoptics

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Με ένα βιβλίο συντροφιά…!

.

...γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Η εικόνα που αντιπροσωπεύει το Καλοκαίρι, είναι χαρακτηριστική. Ένα βιβλίο αγκαλιά, ένα βιβλίο συντροφιά, στη θάλασσα και στο κύμα, στο λιοπύρι του μεσημεριού, κάτω από τον ίσκιο μιας συκιάς, ενός πλάτανου, στα αλμυρίκια της παραλίας!

27 χρόνια Χαρτόπολις. Ένας χώρος που έχει δημιουργηθεί με αγάπη. Επειδή τους χώρους και τα κτίρια τα ζωντανεύουν οι άνθρωποι, η Ελένη Νικολέλη, είναι ο άνθρωπος, η ψυχή του Χαρτόπολις.


Στέκι καλλιτεχνών, φίλων του βιβλίου, σημείο αναφοράς στο Φάρο Ψυχικού, 27 χρόνια τώρα, όπου κοντοστεκόμαστε να ξαποστάσουμε ως περαστικοί, λέγοντας μια καλημέρα, προσδιορίζοντας τη μέρα, ξεκινώντας, καταλήγοντας ή περνώντας, με λίγη μυρωδιά βιβλίου, με τη μοναδική αίσθηση του βιβλιοπωλείου.

Εμείς, για του λόγου το αληθές πέσαμε πάνω στην Ιφιγένεια Θεοδώρου και στην Νατάσα Βλουτόγλου. Έτσι αυθόρμητα…! Όπως γίνονται όλα τα όμορφα!


Η Ιφιγένεια Θεοδώρου, μας μίλησε για το «Γλώσσα από Μάρμαρο», το τελευταίο της βιβλίο, το οποίο αναφέρεται στη βία της σιωπής, όπως χαρακτηριστικά μας είπε.

Τι κι αν η ιστορία διαδραματίζεται σε μια πανέμορφη παραλία, τι κι αν οι σελίδες του αποπνέουν αλμύρα, θάλασσα ή καλοκαίρι...Το κεντρικό θέμα του βιβλίου εξακολουθεί να πονάει και να ευαισθητοποιεί. Η βία ενάντια στη γυναίκα, είτε είναι παιδί, είτε σύζυγος, μάνα, ερωμένη, νέα ή ηλικιωμένη, η βία έτσι όπως εκδηλώνεται με λόγια ή πράξεις ...και η ένοχη σιωπή του περίγυρου, εξακολουθεί να αποτελεί κύριο θέμα που χρίζει σοβαρής σκέψης.


Λίγη αγάπη φτάνει, είναι το μήνυμα του βιβλίου. Λίγη αγάπη αρκεί, για να σηκώσεις την πέτρα και να στοχεύσεις τη βία ...
«Μην μένετε αδιάφοροι», «κραυγάζει» η συγγραφέας.
«Αφουγκραστείτε γύρω σας και μιλήστε ...Σπάστε την σιωπή»!

…σαν το πατάρι του Λουμίδη! Με εκδηλώσεις και υπογραφές βιβλίων να λαμβάνουν χώρα στο κτίριο του βιβλιοπωλείου τα Σάββατα, το Χαρτόπολις, στηρίζει τους νέους συγγραφείς, όπως τους καταξιωμένους. Οι φίλοι του βιβλιοπωλείου, έχουν την ευκαιρία να παρευρίσκονται στις καθιερωμένες πλέον συναντήσεις γνώσης και να ανταλλάσσουν τις μοναδικές εμπειρίες διαβάσματος.
         

Σε σημείο κομβικό, που ενώνει το κέντρο με τα βόρεια προάστια, το Χαρτόπολις, έχει τη φήμη της φιλοξενίας και της γενναιοδωρίας. Είναι λίγο σαν το πατάρι του Λουμίδη, το 1970.

Ενημερωμένο έως και τις τελευταίες κυκλοφορίες της ημέρας, η Ελένη Νικολέλη φροντίζει με τους συνεργάτες της, να εξυπηρετεί άμεσα τους αναγνώστες της, με ότι καινούργιο κυκλοφορεί από το χώρο του βιβλίου.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Η διαφορά είναι στην καρδιά!


Επικοινωνούμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο με τον επισκέπτη μας πέρα από τις λέξεις. Kαι βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο επικοινωνίας γιατί είμαστε ταυτισμένοι στην ίδια συχνότητα, ακριβώς όπως σε ραδιοφωνικό σταθμό... σε ζωντανό πρόγραμμα! 

Δεν θα μπορούμε να ακούσουμε την ίδια μουσική, να ανταλλάσουμε αμοιβαίας συναισθηματικής αξίας μηνύματα, αν δεν ''ανοίγαμε'' ένα ''διάλογο'' μαζί του, όπου άνθρωποι μιλούν στην ίδια συχνότητα, την ίδια στιγμή και με την ανάλογη δυναμική.

Η διαφορά είναι στην καρδιά! Όταν γράφουμε εδώ στο  https://northpages.blogspot.com/ είναι λόγια απο καρδιάς, με αγάπη, είμαστε σε πλήρη επίγνωση, σε σύνδεση με τον άλλον και με τον εαυτό μας. Αυτό το είδος επικοινωνίας ξεπερνά την ανάγκη μας να έχουμε δίκιο ή να μην έχουμε... 

Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζοντας μας, μας έχετε κατατάξει πρώτο blog στον πίνακα ανερχόμενων, επί πέντε μήνες και συνεχίζετε στο Ελληνικό ανάλογο Traffic Rank. Από... από καρδιάς σας ευχαριστούμε! Ειδικά με την χθεσινή σας ''μαζική'' (3453!!!) επισκεψιμότητα. 

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

"Δεν πιστεύω σε θεό τιμωρό''!


«Παίζει» στη σκηνή εξαντλώντας κάθε φυσικό όριο, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές, αναμετριέται σε κάθε της ρόλο, με τον εαυτό της, προκαλεί το «εγώ» της και «αδειάζει», εναποθέτει και τα τελευταία ψήγματα συναισθήματος, πάνω στο σανίδι.

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη είναι μοναδική. Συγκλονιστική στο θέατρο, μοναδική στη συναναστροφή! Ένα αέρινο πλάσμα, με εναλλασσόμενη δυναμική και τόσο δυνατό, θεατρικό εκτόπισμα, που σε καθηλώνει.

Η συνέντευξη της Πέγκυ Τρικαλιώτη στο North Pages:
https://northpages.blogspot.com/p/blog-page_2.html
                                                   

North Portfolio: Πέγκυ Τρικαλιώτη

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ο ήχος και το θέαμα, μέσα μας!


Η συλλογική μας μνήμη διαμορφώνεται μέσα από δράσεις πολιτιστικές και πολιτισμικές, στοιχεία προερχόμενα από τη μαζική κουλτούρα, τη μουσική, τα θεατρικά ''προϊόντα'', το σινεμά.

Η συλλογική μας μνήμη είναι αναφορές σε πράγματα που θυμόμαστε όλοι, που τα είδαμε όλοι, που τα ακούσαμε, που τα βιώσαμε. Ο Καλοκαιρινός συνδιασμός θεατρικών παραστάσεων και μουσικών εκδηλώσεων στην πόλη, εμπλουτίζει τη μνήμη μας, γεμίζοντάς την πολιτιστικές αναμνήσεις.
Στις 22, 24 και 25 Ιουλίου σε Κηφισιά, Παπάγου και Χαλάνδι αντίστοιχα, έχουμε σοβαρό λόγο να μείνουμε Βόρεια και να παρακολουθήσουμε, ξεχωριστές εκδηλώσεις!

Δευτέρα 22 Ιουλίου
Θεατρο: ''Το σύμπαν του Αϊνστάιν'' του Θανάση Θεολόγη
Η ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο και ανέτρεψε όλες τις συμβατικές γνώσεις γύρω από το σύμπαν, μας παρουσιάζεται μέσα από τη θεατρική παράσταση ''Το σύμπαν του Αϊνστάιν'' του Θανάση Θεολόγη.στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς
Διονύσου και Μυρσίνης 2
Τηλ.: (213) 2007100
mail: info@kifissia.gr

------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 24 Ιουλίου
Συναυλία: Του Σταύρο Σαλαμπασόπουλο
Ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος επιστρέφει με ένα καλοκαιρινό crossover πρόγραμμα. Ο πετυχημένος τενόρος μαζί με την ορχήστρα του και εκλεκτούς καλεσμένους του την Ελένη Πέτα και Μottet, σε ένα ταξίδι με μοναδικές αγαπημένες επιτυχίες και διασκευές. Όπερα, κινηματογράφο και έντεχνο τραγούδι. Από τον Φρανκ Σινάτρα, τον Αντρέα Μποτσέλι και τον Μισέλ Λεγκράν στους μεγάλους Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Μουζάκη, Μίμη Πλέσσα

Κηποθέατρο Παπάγου
Κορυτσάς, 6η Στάση Παπάγου
Πληροφορίες, Προπώλησης Εισητηρίων:
Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90,
Τηλ.: (213) 2027187186
Δαναός: Μεσογείων 230, Χολαργός, τηλ.:(210) 6528301303
Ταμείο Θεάτρου: Τηλ.: (210) 65 20 412
(Την ημέρα της παραστάσεως από τις 19:00)

-------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 25 Ιουλίου 
Μουσική παράσταση: ''Νηστικός Δείπνος'' 
με τον Νίκο Καλογερόπουλο
Με ''Τα παιδιά του Τρένου'' ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής και τραγουδοποιός Νίκος Καλογερόπουλος ''στρώνει'' και πάλι τραπέζι για δείπνο με πνευματική τροφή στην ρεματιά με 6μελές μουσικό σχήμα για την παράσταση: "Στων νηστικών τον δείπνο τον μεγάλο".

Θέτρο Ρεματιάς Δήμου Χαλανδρίου
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
Τηλ.: (210) 6855898
e-mail: aetopoli@otenet.gr

Ο Βασιλιάς είναι εδώ!


Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (1994), το αριστούργημα της Disney, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. 

Απέσπασε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το τραγούδι ''Can You Feel the Love Tonight''  (Elton John, Tim Rice) και Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής (Hans Zimmer), καθώς και δύο βραβεία Γκράμι , με το επίσημο soundtrack της ταινίας να έχει πάνω από 14 εκατομμύρια πωλήσεις. Το 1997, η θεατρική εκδοχή της ταινίας έκανε ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ, κερδίζοντας 6 βραβεία Τόνι. 19 χρόνια μετά, παραμένει ένα από τα πιο επιτυχημένα, με παραστάσεις σε όλον τον κόσμο.

Η κλασική ταινία της Disney από το 1994, ζωντανεύει ξανά, αυτή τη φορά σε μια CGI και live action εντυπωσιακή κινηματογραφική μίξη, που έχει ήδη κλέψει την παράσταση με το εντυπωσιακό Βιβλίο της Ζούγκλας, το οποίο απέσπασε Όσκαρ Οπτικών Εφέ. Ο νέος Βασιλιάς των Λιονταριών τιμά το DNA του και μας ταξιδεύει στην αφρικανική σαβάνα με όχημα μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες του σινεμά, προσφέροντας μας ένα καθηλωτικό θέαμα.

25 χρόνια μετά, ο Βασιλιάς επιστρέφει μεγαλοπρεπής, μαγεύει με τις ολοζώντανες, σπαρταριστές εικόνες του και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Από αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου και ως την Τετάρτη 24 του μήνα στις 20:45, ο ''Βασιλιάς των Λιονταριών'' θα βρίσκετε... θα προβάλετε στον Δημοτικό κινηματογράφο Αμαρουσίου ''Μίμης Φωτόπουλος''. Το όνομά του έλαβε από τον ηθοποιό Μίμη Φωτόπουλο που υπήρξε κάτοικος Αμαρουσίου. Ο κινηματογράφος που λειτουργεί από το 1995 κάθε καλοκαίρι προσφέρει στους ''σινεφιλ'' επιλεγμένες ταινίες σε όμορφα διαμορφομένο περιβάλον.

Κινηματογράφος ''Μίμης Φωτόπουλος''
Αγίου Κωνσταντίνου 42, Πλατεία Σπύρου Λέκκα, Μαρούσι
Τηλ.: 210 61 98 890
e-mail: cinemaroussi@maroussi.gr

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Κόντρα στον καιρό...


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Πρεμιέρα χθες για το Beach Party Festival, στην μαγευτική Αγία Άννα της Εύβοιας. Το συναυλιακό φετινό Καλοκαίρι, ξεκίνησε, έχοντας την υπογραφή του κορυφαίου κατασκηνωτικού φεστιβάλ. 

Η πρεμιέρα του, αργά χθες τη νύχτα, συνδυάστηκε με ξαφνικές, έντονες καιρικές συνθήκες για την εποχή, που δυσκολεύουν για σήμερα την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.


Από τον καύσωνα των 40+, στη βροχή και τους δυνατούς βοριάδες που έχουν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στη Χαλκιδική και στην κάθετη πτώση της θερμοκρασίας. Κόντρα στα καιρικά αυτά φαινόμενα, η πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας στη βόρεια Εύβοια, γέμισε από κόσμο.
                 

Απολαμβάνοντας την ομορφιά και τις απρόβλεπτες συνθήκες της φύσης, οι μουσικόφιλοι ήταν εκεί όπως οι ''αθλητές'' και οι "κολυμβητές". Βουτιές στο Αιγαίο, βόλεϊ στην παραλία, υπό τους ήχους του ζωντανού πρόγραμματος του Beach Party Festival, που καθιστά στην κυριολεξία την απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!

Το Beach Party Festival συνεχίζετε ως την Κυριακή... με τον καιρό να βελτιώνεται αισθητά από αύριο. Προλαβαίνετε, για να ζήσετε από κοντά τους μοναδικούς... Κωστή Μαραβέγια, Πυξ Λαξ, Γιάννη Χαρούλη, Φοίβο Δεληβοριά και τον ανεπανάληπτο Γιώργο Μαζωνάκη.

Περισσότερες φωτογραφίες
Νorth Portfolio Beach Party Festival:

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Τίποτα δεν είναι τυχαίο!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Τα βόρεια προάστια των Αθηνών είναι συγκρότημα δήμων και διάσπαρτων συνοικιών που αναπτύσσονται στη βόρεια οικιστική τάση των Αθηνών.

Ιστορική έδρα των βορείων προαστίων είναι η πόλη της Κηφισιάς και των βορειοανατολικών το Χαλάνδρι. Η βόρεια τάση παραδοσιακά κινείται στον άξονα Ψυχικού-Φιλοθέης-Χαλανδρίου-Αμαρουσίου-Κηφισιάς. 

Οι τάσεις είναι κομμάτι της φύσης του ανθρώπου και ανταποκρίνονται στις διανοητικές, σωματικές και συναισθηματικές του ανάγκες. Λειτουργούν σαν πυξίδα στη ζωή του και τον βοηθούν να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί σε επιλεγμένο περιβάλλον. 

Και από την στιγμή που η πορεία της ζωής μας έχει απροσδόκητα γεγονότα, ευχάριστα και δυσάρεστα, απλά και σημαντικά. Φαίνεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το καθετί έχει το λόγο του, που μπορεί ν’ αγνοούμε όταν συμβαίνει αλλά κάποια μέρα θα το μάθουμε, το ζούμε, το αισθανόμαστε, το θαυμάζουμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς αυτό! 

Δείτε την φωτογραφία με μία γρήγορη ματιά. Είναι στα βόρεια της πόλης... είναι ένας από τους "παραδείσους" που αναζητούν όλοι όταν ο υδράργυρος παίρνει τον δρόμο της ανόδου!

Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία...


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις μεταλλάξεις τις οποίες διέρχονται οι κοινωνίες.

Στις μέρες μας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η αντίληψη πως ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται και διαμεσολαβείται η αισθητική αντίληψη του ανθρώπου δεν καθορίζεται μόνον από φυσικούς και ιστορικούς, αλλά πρωτίστως από τεχνολογικούς και οπτικούς παράγοντες. 

Σε μια εποχή όπου οι ψηφιακές τεχνολογίες εδραιώνουν σταδιακά την κυριαρχία τους, δια-μορφώνεται μια τάση γενικευμένης δυναμικής της ''δυνητικοποίησης'' που εγγίζει πέραν του ''τρόπου'' πληροφόρησης και επικοινωνίας, τους τρόπους κοινωνικής συνύπαρξης, καθώς το ενεργό ψηφιακό παρόν των τεχνολογιών οδηγεί στη σταδιακή ανάδυση συνθηκών υπερ-συνδεσιμότητας. 

Οι σχέσεις ελαστικοποιούνται σε επίπεδο χώρου και χρόνου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προκύπτει μία γενικότερη προβληματική αναφορικά με την επίδραση των νέων οπτικών μέσων στις διαδικασίες της δημιουργικότητας, της συνεργασίας, της σύνθεσης, της παραγωγής και του αυτοσχεδιασμού ως εργαλείων της πολιτισμικής μας παραγωγής.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Η επιλογή σας...!


Ο ορισμός της τελειότητας είναι υποκειμενικός. Είναι διαφορετικός για τον καθένα μας και οι παράμετροι που την ορίζουν μεταβάλλονται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου λόγο της διαφοροποίησης των όσων πιστεύουμε για την τελειότητα. 

Έστω κι αν η τελειότητα σε κάποιους τομείς επιτευχθεί και πάλι θα είναι εφήμερη και προσωρινή. Η πραγματικότητα της τελειότητας είναι εμφανής μόνο σε απτά και δεδομένα και με οποιονδήποτε τρόπο ''καταγραμμένα''. 

Το North Pages καθώς και οτιδήποτε ''παίζει'' στο διαδίκτυο προσφέροντας την όποια ενημέρωση και αναζητά την επισκεψιμότητα και είναι υπαρκτό. Τα στοιχεία, οι μετρήσεις κάνουν την διαφορά. Το North Pages δημιουργήθηκε για να κάνει την διαφορά, προσφέροντας στον αναγνώστη ή καλύτερα μεταφέροντάς του την ευχαρίστηση που νιώθουν οι ''συγγραφείς'' και αυτοί που αποτυπώνουν με τις εικόνες τους το κάθε θέμα. Και θα ήταν πολύ απλό να ορίζαμε αυτό με το ότι: ''Zηλεύουμε τους επισκέπτες μας, κι αν δεν είμαστε οι δημιουργοί του North Pages, θα θέλαμε να είμαστε αναγνώστές του''. 

Δεν αρκεί όμως αυτή η στενή υποκειμενική αντίληψη. Eυτυχώς την διαφορά, την επιβεβαίωση και επιβράβευση της κάθε δουλειάς στο αχανές διαδικτυακό σύμπαν την κάνετε εσείς! Έχοντας ανοικτά τα χαρτιά μας (Μετρητή επισκέψεων) από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ''γέννησης'' του North Pages, εσείς οι επισκέπτες οριοθετείτε την τελειότητα! 1000 κλικ την ημέρα, παγιωμένα πλέον μόλις στον τρίτο μήνα ζωής την ορίζουν! 

Μείνετε συντονισμένοι θα δημιουργήσουμε πολλά μαζί!

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Πηνελόπη, Σεν Τε, Iώ...


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Θα ήθελα να φανταστείτε ένα κουτί. Ένα κουτί μες στο κεφάλι σας. Εκεί μέσα να μπορείς να βάζεις ότι αναμνήσεις θες εσύ. Αναμνήσεις ιδιότροπες, αναμνήσεις που ξεπροβάλλουν απροσδόκητα, αναμνήσεις αμήχανες, τολμηρές, ύπουλες, αναμνήσεις θεριά ολόκληρα, αναμνήσεις νοσταλγικές, σχεδόν συγκινητικές, αναμνήσεις αναλώσιμες και κάπως επιτηδευμένες. 

Μα και αναμνήσεις όμορφες, που φέρνουν στα μάτια σου δάκρυα χαράς, αναμνήσεις παιδικές, με μια γεύση αγάπης και παγωτού φράουλα, χωρίς όρια κι όρους, αναμνήσεις φιλιών κι αναμνήσεις κεντημένες μ’ αγκαλιές, αναμνήσεις από φίλους κι από εποχές που εύχεσαι να μπορούσες να ξαναζήσεις το ίδιο έντονα.

Το κουτί σου μπορεί να χωράει όσες αναμνήσεις θες εσύ. Όσες επιτρέπεις να μπουν μέσα. Κι αυτό το κουτί θα μπορείς να το ανοίγεις μόνο εσύ, όποτε και για όσο θες. Δε θα είναι πλέον οι μνήμες όλες αφημένες ανεξέλεγκτα στο μυαλό σου. Δε θα επιτρέπεται πλέον να ξεπροβάλλουν μια Κυριακή πρωί, καθώς πίνεις τον καφέ σου ανέμελος στο μπαλκόνι του σπιτιού σου. Πλέον θα πρέπει να τις καλείς για να έρχονται, να τους επιτρέπεις να μπουν μέσα, να τους δίνεις την άδεια.

Αλήθεια, μοιάζει κάπως σαν ευχή και κατάρα μαζί. Κι αυτό γιατί οι όμορφες αναμνήσεις δε μας ενοχλούν, ακόμα κι αν έρχονται απρόσκλητες. Κι όχι μόνο δε μας ενοχλεί η εισβολή τους, μα κάποτε τις λαχταράμε να έρχονται έτσι απροσδόκητα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, κάποιοι από μας θα θυσίαζαν το απρόσκλητο των όμορφων αναμνήσεων, για να ησυχάσουν έστω και για λίγο απ’ την οδύνη των πικρών. Θα διάλεγαν το κουτί στο κεφάλι τους και θα κλείδωναν εκεί μέσα όποια ανάμνηση είχαν, με σκοπό να ζουν για το παρόν και το μέλλον, κι όχι για ένα παρελθόν.

Μα το παρελθόν μας διδάσκει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα ζήσαμε. Το παρελθόν μας δεν πρέπει να μας κρατάει πίσω, μα πρέπει να υπάρχει έτσι ώστε να συγκρίνουμε, να μαθαίνουμε, να βλέπουμε την εξέλιξη, να καταλαβαίνουμε πότε κάνουμε λάθος και πότε όχι, να μεγαλώνουμε μέσα απ’ αυτό.

Δε ξέρω αν θα επέλεγα ποτέ το κουτί στο κεφάλι μου. Δεν ξέρω αν θα άντεχα να έχω τόσο βαριά ευθύνη στους ώμους για το πότε θα καλέσω το παρελθόν μου να με επισκεφτεί. Γιατί, στην τελική, έμαθα να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και κατ’ επέκταση τον ίδιο μου τον εαυτό. Έμαθα να τον εμπιστεύομαι όταν έχει ανάγκη να ζήσει ξανά νοσταλγικές, συγκινητικές, αστείες, ταλαιπωρημένες ή θλιβερές στιγμές. Αν είχα εγώ το κλειδί για το κουτί μου ίσως δεν το άνοιγα στις σωστές στιγμές κι ίσως και να έχανα κάπου το κλειδί μου. Καταστροφικό και κάπως τρομακτικό.

Γι’ αυτό προτιμώ να έρχονται οι αναμνήσεις μου όποτε θέλουν. Όπως η ανάμνηση της Πηνελόπης από τα μέσα της δεκαετίας των '90. Απρόσκλητη ήρθε... ένα Σάββατο βράδυ. Βλέποντας ένα εξαιρετικό άνθρωπο από το Σετσουάν μου έφερε στο νου μου πως ή αγάπη κι αν αργήσει μία μέρα, θα έρθει! Η Πηνελόπη και η Σεν Τε, η μία το 1997 κι άλλη στο σήμερα με συγκίνησαν βαθιά! Η Σεν Τε με συγκλόνισε γιατί την ανάμνηση απρόσκλητη μου πρόσφερε. Κι ας άργησε μία μέρα!

Σπάνιο κι όμορφο στις μέρες μας να βλέπεις ακόμα ανθρώπους να μη θεωρούν την ζωή κλισέ αλλά σαν τον μεγαλύτερο θησαυρό που υπάρχει. Να λατρεύουν να προσφέρουν, γιατί ''παίζοντας'' διακτινίζονται σ’ έναν άλλο κόσμο, στον κόσμο τους όπου μπορούν να ονειρεύονται και να μη φοβούνται πως θα πέσουν... 

Με την ηθοποιό Πέγκυ Τρικαλιώτη ως Ιώ, έχουμε ''κλεισμένο'' ραντεβού αυτό το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο της Επίδαυρου (Παρασκευή, Σάββατο 9-10 Αυγούστου) και στο Ωδείο του Ηρώδη Αττικού, (Παρασκευή, Σάββατο 29-30 Αυγούστου) για τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου.

Πριν απ' αυτό, θα προσθέσουμε στις αναμνήσεις του μέλλοντός μας, την "εξομολόγηση" της ηθοποιού, Πέγκυς Τρικαλιώτη, που θα φιλοξενηθεί εδώ, στις σελίδες του North Pages, σε μια συνέντευξη, μοναδική στην Ανδρονίκη Παντιώρα. Μείνετε συντονισμένοι, την Κυριακή, 14 Ιουλίου, για να προσθέσετε στο κουτάκι των αναμνήσεών σας, 1000 ακόμα λέξεις από την Πέγκυ!

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Στον δρόμο του παγωτού...!


γράφουν:
Ανδρονίκη Παντιώρα, Πέτρος Καστορίνης

Μέρη, αντικείμενα, ιστορίες, αναμνήσεις. Η αληθινή αξία μιας στιγμής, αναγνωρίζεται, μέχρι εκείνη να γίνει ανάμνηση. Παράλληλα, κάθε μία μέρα απ' τη ζωή μας, προσπερνάται στο χθες. Το "σήμερα", γρήγορα γίνεται "χθες" και το "τώρα", μια γλυκειά ανάμνηση του πριν.

Η γεύση παρόλ' αυτά και η γαστρονομική απόλαυση δεν είναι μια ανάμνηση του χθες... είναι μια καθημερινή αναζήτηση! Η γλυκειά ανάμνηση ενός παγωτού, η γευστική εκπλήρωση μιας από τις κυριότερες αισθήσεις της ευχαρίστησης, πάντα θα την ψάχνουμε και θα τη βρίσκουμε στα αγνά, καθαρά υλικά, κάθε γαστρονομικής εκδοχής.
Το απόλυτο ορόσημο του Καλοκαιριού, το παγωτό, ενδείκνυται στο να ξυπνήσει μνήμες παιδικές, ερωτικές, φιλικές. Τι θέλετε κυπελάκι ή χωνάκι; Κλασική ερώτηση! Από το Ψυχικό στο Χαλάνδρι και μέχρι την Κηφισιά, ο δρόμος του παγωτού για εμάς, κάνει τις εξής στάσεις... Αδιαπραγμάτευτα και με "κλειστά μάτια", η εμπιστοσύνη στην ποιότητα, είναι διαχρονική και αμετανόητη!

Mucca Psychiko
Ολυμπιονικών 242, Νέο Ψυχικό 154 51
Τηλ.: (210) 6773693
Facebook: @muccapsychiko 


Η πρώτη δοκιμή συγκλονιστική! Ιδία εμπειρία! Είναι αυτό που λέμε, η πρώτη εντύπωση μένει, χαραγμένη στη μνήμη, βαθιά. Σε αυτή την ίδια μνήμη που αναζητά, που ψάχνει το καλό, το καλύτερο. Το mucca είναι πολύ καλό, μας αρέσει! Σε ένα χώρο που η ενέργειά του "ρέει" και οι άνθρωποι περνούν, σταματούν, δοκιμάζουν, αγοράζουν!
                                                                            
                                 
Ο Γιώργος Νέγρης έφερε το Mucca στο Ψυχικό, από την Ερυθραία που άνοιξε το πρώτο κατάστημα από τον Vicienzo, τον Ιταλό ζαχαροπλάστη και τον Έλληνα συνεργάτη του.
Φρέσκα παγωτά, που ανανεώνονται μες τη μέρα, μας "γαργαλούν" τον ουρανίσκο της γεύσης! 


Το σημείο βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, αλλά τα στέκια και τα μέρη, δεν καθιερώνονται μόνο απ' την ποιότητά των αγαθών και των υπηρεσιών που προσφέρουν, αλλά πανώ απ' όλα απ' το χαρακτήρα που προσδίδουν. 

Solo Gelato
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι 15231
Τηλ.: (210) 6813622
info@sologelato.gr
www.sologelato.gr


Το Solo Gelato δεν είναι ένα καθιερωμένο brand στην ελληνική αγορά του παγωτού, αλλά το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη, βραβευμένο με την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012. Είναι φρέσκο, είναι Ιταλικό, με ελάχιστα λιπαρά, μόλις 5%, το οποίο παρασκευάζεται από τους  ίδιους, με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας, φρέσκο γάλα και φρούτα. 


Ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Χριστογιώργος, τρίτης γενιάς ''παγωτοποιός'', χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951, παρασκευάζοντας τα παγωτά από την αρχή, με εκλεκτές πρώτες ύλες και φυσικά, χωρίς έτοιμα μείγματα. 


Στο Solo Gelato θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από γεύσεις παγωτών, ακόμη και χωρίς ζάχαρη, με στέβια, σιρόπι αγαύης και χωρίς γλουτένη.

Ninnolo Kifisia
Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά 145 62
Τηλ.: (210) 8012765
info@ninnologelato.com
www.ninnologelato.com 

   
To Ninnolo, με ενθερμούς οπαδούς όχι μόνο στα βόρεια, αλλά απ' όλη την Αθήνα, είναι ένας χώρος που ξεχωρίζει για την χαλαρότητα και την ενέργεια που εκπέμπει, την σωστή εξυπηρέτηση, τις γεύσεις της κουζίνας του, τον καλό καφέ του,  αλλά και το άψογο παγωτό του! 

                             
Τα μυστικά του παγωτού που μόνο οι Ιταλοί ''παγωτατζήδες'' γνωρίζουν, χειροποίητο και κρεμώδες, φτιάχνεται μόνο με φρέσκο γάλα που παστεριώνουν οι ίδιοι, ενώ δεν χρησιμοποιείται καθόλου κρέμα γάλακτος ή βούτυρο στη συνταγή...
                                                                                    
                                         
Ο Στηβ Καπλάνης, ο άνθρωπος πίσω απ' το Ninnolo, κομίζει τα εύσημα της οικείας ατμόσφαιρας και του προσωπικού στυλ που έχει δημιουργήσει στο χώρο. Εξωτικά φρούτα από τη Βραζιλία, passion fruits, guava, acai berry, χρησιμοποιούνται για την ετοιμασία δροσιστικών sorbet. Επίσης το φουντούκι από το Πιεμόντε της Ιταλίας και η καλύτερη σοκολάτα του κόσμου από την Αφρική συμπληρώνουν το αποτέλεσμα ενός από τα καλύτερα παγωτά της πόλης!