Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

 
γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των δικαιωμάτων της Γυναίκας γιόρτασε από κοινού με τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, η Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλαδος, με τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας σήμερα στο Ζάππειο.

Σε θέματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες από την εφηβεία μέχρι και την εμμηνόπαυση  σχετικά με την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία, αναφέρθηκαν επιφανείς Έλληνες επιστήμονες, υπουργοί και βουλευτές, καλεσμένοι σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, με νόημα και σκοπό. 

Στο πρώτο πάνελ της συζήτησης με θέμα το ολοένα και εντονότερο φαινόμενο της εποχής, τη μάστιγα της κοινωνίας μας, "Η κακοποίηση των γυναικών και η ενδοοικογενειακή βία", εξ αριστερών από τους σχολιαστές, η δημοσιογράφος Υγείας Αλεξία Σβώλου, ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Ομίλου "Υγεία", Αθανάσιος Παπαγεωργάκης, η Ψυχοθεραπέυτρια, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Ελένη Μυλωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δρ. Λουκάς Κλέντζερης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου. Όλοι τους, μέσα από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν και τους τομείς που διαχειρίζονται στα πεδία της γνώσης τους, κατέθεσαν την εμπειρία τους, τις προτάσεις τους, αναφερόμενοι επίσης στο πως η κοινωνία στέκεται απέναντι στο ζήτημα και με ποιες δομές η Πολιτεία στηρίζει και βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
                                                                                  

"Η συζήτηση και η ενημέρωση των γυναικών πάνω στα ποικίλα και κρίσιμα ζητήματα που τις απασχολούν, δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί ιδανικότερα με τη διοργάνωση της ημερίδας για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος", μας επισημαίνει ο Προεδρός της, Λουκάς Κλέντζερης. Στην εικόνα πάνω, λίγο πριν την έναρξη της ημερίδας με την τ. Πρόεδρο του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Αθηνών "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ", Ελένη Κουρή. 
                                                                                     

Από αριστερά η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής Χριστίνα Κεφαλογιάννη, η Επίκουρος Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαστολόγος - Ογκολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Εκπρόσωπος στην Ε.Ε για τον καρκίνο του μαστού Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα, η Ελένη Μυλωνοπούλου και η Κωνσταντία Δημογλίδου. 
                                                                             

Ο καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής Θεόδωρος Στέφος, μαζί με την Γ.Γ. Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Μαρίνα Στέφου και τον Δρ. Χειρουργό Οδοντίατρο - Προσθετολόγο Σπυρίδων Στέφο.  
                                                                             

Για την Ημέρα της Γυναίκας, στην εκδήλωση, μίλησαν μεταξύ άλλων η Ελένη Γιαννοπούλου, Νομικός, από την ICC Women Hellas και ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.