Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Οι Πρωταγωνιστές γράφουν την Ιστορία!


Η παρουσίαση του λευκώματος για το  «Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022» με τίτλο «Οι Πρωταγωνιστές γράφουν την Ιστορία», διοργανώθηκε και οι Πρωταγωνιστές ήταν όλοι εκεί. Τιμώμενα πρόσωπα από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, παραλαμβάνοντας ο καθένας ξεχωριστά, το προσωπικό τους αντίτυπο που έγραφε το όνομά τους!

Οι συλλογές και οι συλλέκτες χαίρουν κάθε έννοιας θαυμασμού, σεβασμού. Εφιστούν αξίως την προσοχή μας, καθώς εσωκλείουν με περίσσευμα αρετής, την επιτομή της φροντίδας. Το πρώτο λεύκωμα από την πραγματοποίηση του αγώνα του «Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022», παρουσίασε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), στους συμμετέχοντες του αθλήματος, στους δημοσιογράφους, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους του χώρου, σε εκδήλωση που έγινε στο κτήμα «Casarma». Το βιβλίο με τίτλο: «Οι Πρωταγωνιστές γράφουν την Ιστορία», αποτυπώνει ενδεικτικά και με φωτογραφική ματιά, την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022.
                                         

Το λεύκωμα, αποτελεί την πρώτη έντυπη έκδοση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, το οποίο εκφράζει την επιβράβευση των πληρωμάτων που με την συμμετοχή τους, συνέτειναν στην επιλογή της FIA, να συμπεριληφθεί το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, στο Διεθνές ημερολόγιο για το 2023. Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις συνδυάζει άριστα το παρελθόν με το μέλλον. Δίνει ζωή και δράση στο ιστορικό αυτοκίνητο, ένα προϊόν συλλεκτικό. Αναβιώνει σε κάθε διοργάνωσή του την ιστορία, αναδεικνύοντας την αίγλη και τη διαχρονικότητα του παλαιού.


Ο Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος Motorsport Editor στην Cosmote tv, το τηλεοπτικό σπίτι του Rally Acropolis και χορηγός επικοινωνίας του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022, ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα μαζί με την Πρόεδρο της ΕπΑ, Φωτεινή Ψαρράκου και την Ανδρονίκη Παντιώρα. Η Cosmote tv, θα ακολουθήσει ως χορηγός επικοινωνίας το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις και το 2023, που ο αγώνας θα είναι Διεθνής, χαρίζοντάς μας πρόσθετες συγκινήσεις και στιγμές χαράς.    
 

Πάντα μια διοργάνωση προσφέρει ταυτόχρονα πολύπλευρες δυνατότητες και την προοπτική να απολαύσει κανείς την εμπειρία σε όλο της το εύρος. Μια εμπειρία που θα γίνει ανάμνηση. Μια ανάμνηση καρτ ποστάλ. Άλλωστε μια διάσταση καρτ ποστάλ, αποτέλεσε και το έναυσμα για να δημιουργήσουμε μέσα από δημοσιογραφική μας υπόσταση στο North Pages Blogspot, το λογότυπο του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Σε μια διάσταση 15x20, συμπεριλάβαμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και το κάναμε καρτ ποστάλ, ταξιδεύοντας το, με τον παραδοσιακό τρόπο, στη σύγχρονη εποχή. 


Η δημιουργία δεν εξηγείται αιτιακά, ούτε παράγεται μηχανικά. Το πλήρες νόημα των πράξεών μας, δεν μας είναι γνωστό τη στιγμή που συμβαίνει, παρά μόνο εκ των υστέρων. Αν και δημιουργούμε τον εαυτό μας μέσα από τις πράξεις μας, δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις βιωματικές συνέπειές τους. Η πράξη μετασχηματίζει τον δρώντα, συχνά με απρόβλεπτο τρόπο. Δίνουμε συνοχή στη ζωή μας, αναζητώντας αφηγηματικά και εκ των υστέρων, το νήμα που συνδέει τις εμπειρίες μας...


Στην εκδήλωση παρουσίασης του Historic Acropolis Rally 2023 της Ο.Μ.Α.Ε., παρέστη ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του ξεχώρισε το γεγονός του πόσο σημαντική αξία είχε η συνεργασία του υπουργείου, με την Ο.Μ.Α.Ε. και την Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α., για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας και της μετακίνησης των ιστορικών οχημάτων. Επίσης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 2023, το οποίο όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων της Ο.Μ.Α.Ε., Φωτεινή Ψαρράκου, θα περιλαμβάνει Παράλληλες Δράσεις Πολιτιστικού και Κοινωνικού χαρακτήρα, που θα λειτουργούν υποστηρικτικά στην προβολή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις. Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ο τερματισμός του  Historic Acropolis Rally 2023, στην Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023. Στη (Φωτό πάνω), ο Γιώργος Παυλόπουλος, που συνδυάζει την αγάπη του για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελευσίνα, με τον Πρόεδρο της Ο.Μ.Α.Ε. Δημήτρη Μιχελακάκη, τον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και την κα Φωτεινή Κεφαλίδου, νομική σύμβουλο του υπ. Μεταφορών.  


Μίλτος Ανδριόπουλος, Κάρολος Λάμπρου, Μανώλης Μακρινός. Τους συνδέει ένα αυτοκίνητο. Alpin Renault A110. Ο Κάρολος Λάμπρου με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, συμμετέχει στους αγώνες Ιστορικών, όπως συμμετείχε και στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Ο Μίλτος Ανδριόπουλος και ο Μανώλης Μακρινός υπήρξαν συνοδηγοί του Τάσου Siroco Λιβιεράτου, με την Alpin Renault, τη δεκαετία των '70. Και οι τρεις τους, στην εκδήλωση της Ο.Μ.Α.Ε., με περίσσεια χαρά, εξέφρασαν τις καλύτερες των εντυπώσεων για το λεύκωμα "Οι Πρωταγωνιστές γράφουν την Ιστορία".     
       

Σύσσωμη η Εκτελεστική Επιτροπή του Hellas Rally Club, Σπύρος Καραστεφάνου, Μανώλης Ρινάκης, Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης και Γρηγόρης Πιερρουτσάκος, με τον Δημοσιογράφο Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο, στην παρουσίαση του λευκώματος "Οι Πρωταγωνιστές γράφουν την Ιστορία", σε ένα φιλικό ενσταντανέ, ενθουσιώδεις όπως μας είπαν για το αποτέλεσμα μιας ποιοτικής δουλειάς, που αναδεικνύει την προσπάθεια των πληρωμάτων που συμμετέχουν στους αγώνες ράλλυ στην Ελλάδα.    
                                                                                     

Το North Pages Creative, συνέδεσε τις εμπειρίες μας, με την απόλαυση της δημιουργίας. Η καλλιτεχνική μας συμβολή, στην εξέλιξη ενός θεσμού 70 και πλέον ετών, αποτέλεσε σημαντική και συνάμα συγκινητική εμπειρία για εμάς. Ευχαριστούμε θερμά την Ο.Μ.Α.Ε. που μας έκανε την τιμή να επιμεληθούμε την πρώτη της συλλεκτική έκδοση. Μέσα στις 150 σελίδες του βιβλίου, συμπεριλάβαμε την αγάπη μας για το άθλημα και τον άνθρωπο, την αγάπη μας και το πάθος μας για δημιουργία.

Ανδρονίκη Παντιώρα
Πέτρος Καστορίνης