Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η οικογένεια στο επίκεντρο!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Όταν ο συνεκτικός ιστός μιας κοινωνίας σπάει, ο δεσμός της οικογένειας, που εσωκλείεει μέσα του τη γαλούχηση αρχών και αξιών, την προώθηση της αγάπης έμπρακτα, της φροντίδας, του σεβασμού και της έννοιας, του νοιαξίματος, τότε ζούμε σκηνές σκληρές, απάνθρωπες, με βίαια ξεσπάσματα, επιθετική συθμπεριφορά, αγριότητα. 

Παρατηρούμε σύσσωμοι και εμβρόντητοι όλοι τα τελευταία χρόνια, την έξαρση της βίας στην κοινωνία, ενδοοικογενειακά, στους νέους, οριζόντια, σε όλο το μήκος της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, γεγονός που αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πρόβλημα έχει αρχίσει δυστυχώς να διευρύνεται, είναι πλέον αισθητό, μας αφορά όλους και προφανώς έχει φτάσει η ώρα να δούμε τι φταίει, να ψάξουμε τα αίτια και τη ρίζα του ζητήματος. 

Στα εγκαίνια του Δημοτικού Κέντρου Οικογένειας στη Νέα Ιωνία, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης, μαζί με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  Σοφία Ζαχαράκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή (Κεντρική Φωτό), έκοψαν την κορδέλα του Κέντρου, δεσμευόμενοι και οι τρεις από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, να αναλάβουν δράση και να ενσκήψουν ευρύτερα στο θέμα, που πλήττει τον πυρήνα της κοινωνίας, τις ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες σήμερα, στην εποχή που διανύουμε, φαίνεται ότι βρίσκονται σε κρίση. Το χώρο ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ την τελετή των εγκαινιών, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής, εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Μαργαρίτα Βάρσου και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιρένα Αποστολάκη (Κεντρική Φωτό). 

Το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας Νέας Ιωνίας, είναι μια αυτοδιοικητική δομή ψυχικής υγείας, ανοιχτή σε όλους τους δημότες, είτε ατομικά, είτε ως οικογένεια. Εστιάζει στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των συναισθηματικών δυσκολιών σε άτομα, σε παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, αναφορικά με την ομαλή ροή της σχολικής καθημερινότητας και ζωής τους. Εστιάζει επίσης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση δυσλειτουργικών συμπεριφορών, φιλοδοξώντας να γίνει ένας χώρος συνάντησης των πολιτών όπου θα διεργάζονται, θα μοιράζονται θέματα και θα εκφράζονται στην επιστημονική ομάδα του Κέντρου Οικογένειας τις δυσκολίες, τις ανησυχίες τους και κάθε άλλη σοβαρότερη πτυχή της ζωής τους.

Ακολουθώντας τα όνειρα!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Οι στιγμές της αποφοίτησης από το σχολείο και αργότερα από το πανεπιστήμιο, είναι στιγμές μοναδικές στη ζωή ενός έφηβου που ενηλικιώνεται και μεγαλώνει, που προοδεύει.

Και ενώ τα διπλώματα σηκώνονται ψηλά και η συγκίνηση παίζει τα ρέστα της στην παρτίδα της ζωής, κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι τελειόφοιτοι νέοι, οι μαθητές, αφήνουν πίσω τους την πρότερη σχολική ή πανεπιστημιακή κατάσταση αντίστοιχα, εισέρχονται στον κόσμο των "μεγάλων", ανοίγοντας λίγο περισσότερο την πόρτα της ενηλικίωσης, με τις καλύτερες προδιαγραφές.                                              

Ναι με τις καλύτερες προδιαγραφές, γιατί κάθε νέα γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη, σαφέστατα, χωρίς αντίρρηση. Υπό αυτή την έννοια και λόγω ότι οι εποχές εξελλίσσονται, αλλάζουν, οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και κοινωνικής ανέλιξης και υποστήριξης μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τον άνθρωπο, αναμφισβήτητα είναι ευνοϊκότερες από ποτέ άλλοτε. 

Παρακολουθώντας την αποφοίτηση της τάξης του 2024, στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, αναρωτήθηκα για τη σημαντικότητα του ρόλου του σχολείου, πόσο καίριος τελικά..., η πρώτη σοβαρή, μεγάλη και αξέχαστη κοινωνικοποίηση, αναπόλησα την απύθμενη ομορφιά των σχολικών χρόνων, την ομορφιά της νιότης και την παιδικότητα της ζωής, την αξία των ανθρώπων που μας περιστοιχίζουν σε κάθε κρίσιμη καμπή της ζωής και την πολυπλοκότητα του περιβάλλοντος. Πόσο και αυτό με τη σειρά του, μετά τους ανθρώπους, μας καθορίζει, μας ακολουθεί, παντού και πάντα. 

Με αυτές τις σκέψεις κλείνει και για φέτος ένας ακόμη σχολικός κύκλος, ένας κύκλος μαθημάτων ζωής για όλους μας, είπαμε... με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, με μεγαλεπήβολα όνειρα και χρονοτριβές. Καλή επιτυχία, καλή πρόοδο και καλά αποτελέσματα σε όλους όσους εξετάστηκαν στη δύσκολη και βάρβαρη κατά πολλούς διαδικασία των Πανελληνίων. Πάνω απ' όλα όμως, καλή επιτυχία στις καθημερινές εξετάσεις της ζωής, που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές μας, επίμονα και με συνέπεια. 

Καλό καλοκαιράκι και καλή ξεκούραση και μην ξεχνάμε, όπως μεταφέρθηκε με νόημα από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου στους αποφοίτους του 2024, στην εκδήλωση της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, σκεφθείτε λίγο παραπάνω τα μεγάλα "ναι" και τα μεγάλα "όχι" ανακοινώστε τα, υποστηρίξτε τα και ακολουθήστε τα!   

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Συζητώντας πολιτική με τους φοιτητές!


Με επίτιμο προσκεκλημμένο τον βουλευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Σάρμπανς, το Αμερικάνικο Κολλέγιο, ACG, συνεχίζοντας τις συναντήσεις των εξέχοντων ομιλητών για το 2024 και συζητώντας με τους μαθητές του Deree για την πολιτική, πραγματοποίησε σήμερα μια ενδιαφέρουσα, δημόσια εκδήλωση, με συνδιοργανωτή την εφημερίδα Καθημερινή.

Στην κεντρική φωτογραφία, από αριστερά, η Αντιπρόεδρος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, Κλώντια Καρύδη, ο βουλευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Σάρμπανς, η επιφανής Δικηγόρος, Διευθύνων Σύμβουλος "E.G. Law & Partners " Ελένη Γιαννοπούλου, ο Αρχισυντάκτης, Αγγλικής Έκδοσης "Καθημερινή", Αθανάσιος Έλλις, η διακεκριμένη Δημοσιογράφος Άννα Γριμάνη και co-founder μαζί με την Ελένη Γιαννοπούλου του "Center for Science and Society - Global Greek Personalities"και ο εξέχων Πολιτικός Επιστήμων και αναλυτής Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.
                                                                         

Στη συζήτηση με τους φοιτητές και στο ρόλο των ερωτήσεων προς τον Τζον Σάρμπανς, η Μικαέλα Κρισίλια και ο Γιώργος Βουγιατζής. Η σειρά ACG Distinguished Speakers περιλαμβάνει ξένους ειδικούς, φορείς χάραξης πολιτικής, στελέχη επιχειρήσεων και ηγέτες της κοινότητας που μοιράζονται τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους με την κοινότητα ACG, την προώθηση της διμερούς κατανόησης και συνεργασίας.
                                                                             

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ACG Distinguished speaker Series 2024, ήταν ανοιχτή σε ένα ευρύτερο κοινό φοιτητών, καθηγητών, προσωπικού, αποφοίτων, επιχειρηματικών εταίρων, φίλων και εκλεκτών αξιωματούχων και είχε τη μορφή διαδραστικής συζήτησης με τους φοιτητές του Deree και το κοινό.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Μόδα και φιλοζωία!


Εκδήλωση με άρωμα κοινωνικού χαρακτήρα, πραγματοποιεί η σχεδιάστρια Φρίντα Καραδήμα, σε συνεργασία με τη SGS, Save a Greek Stray, στο ξενοδοχείο Καστρί στην Πολιτεία, εκθέτοντας όλες τις τελευταίες της δημιουργίες, λανσάροντας παράλληλα τη νέα της εφηβική collection 2UF. 

Με αεράτα υφάσματα υψηλής ποιότητας, η σχεδιάστρια ετοιμάζει τη νέα της σειρά για έφηβες, με ρούχα που αναμένεται να καταπλήξουν τις νεαρές δεσποινίδες.

Η νέα σειρά 2UF, Two Unknown Famous, προς το παρόν κυκλοφορεί με εξαιρετικά αξεσουάρ θαλάσσης, παρεό και νεσεσέρ, ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς η εφηβική collection, η οποία αναμένεται από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές με ανυπομονησία!