Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Το χρονικό μιας αδιαφορίας!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Σύσσωμα πλην εξαιρέσεων, τα καλοπληρωμένα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αναπαράγουν την ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι σήμερα, 6 ημέρες μετά το άναμμα της πρώτης φωτιάς, της πρώτης σπίθας στη βόρεια Εύβοια, το σύνολο της εναέριας δύναμη της πυροσβεστικής, κατασβήνει με όλη της τη δυναμική στην ευρύτερη περιοχή. 

Λυπάμαι που το αναφέρω, παρότι η γνώση της μηχανής της Πολιτικής Προστασίας προελαύνει της ντροπής, αλλά σήμερα είναι ήδη αργά. Είναι αργά, διότι η Εύβοια κάηκε και μαζί της κάηκε κάθε ίχνος υποβασταζόμενης θεωρητικά στήριξης των πολιτών στη βοήθεια του κράτους, αρχής γενομένου του κακού και όχι οδεύοντας προς το οδυνηρό, ανεκδιήγητο και ανομολόγητο τέλος του.                       


Οι κάτοικοι στην Εύβοια είναι εξαγριωμένοι, αγανακτισμένοι, καταγγέλλοντας, ότι εκλιπαρούσαν μαζί με την Περιφέρεια για εναέρια μέσα και εναέρια μέσα επί έξι ημέρες δεν έβλεπαν. Τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα, επί έξι ημέρες από την Τρίτη 3 Αυγούστου που ξέσπασε η φωτιά, είχαν εξαφανιστεί από το χάρτη στην Εύβοια. Η περιοχή εγκαταλείφθηκε στο έλεος της πύρινης λαίλαπας και η Πολιτεία δυστυχώς ήταν απούσα από αέρος. Ξέρετε, αν μέσα σε όλο αυτό το διάστημα πέταγε και κάποιο υδροφόρο, η συμβολή του μηδαμινή έως και απειροελάχιστη καταγράφεται στην κατάσβεση μιας τόσο μεγάλης και άγριας δασικής πυρκαγιάς.                                              

Το χρονικό μιας δραματικής, εγκληματικής καταστροφής έχει αρχίσει ήδη να καταγράφεται, δίχως ακόμη να έχουν μπει οι τίτλοι τέλους για την Εύβοια, αφού η φωτιά μαίνεται με τρομαχτικές διαστάσεις, παρακολουθώντας όλοι μας έναν απίστευτο πύρινο εφιάλτη.