Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Επαγγελματικός προσανατολισμός!

γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Ένας από τους τρεις πυλώνες της γνώσης, πέραν της μάθησης και της εξάσκησης με επιμονή και συνέπεια σε αυτήν, είναι αναμφισβήτητα και η θέληση, σημειώνουν οι ειδικοί. 

Η αναζήτηση σπουδών και επαγγελματικής κατεύθυνσης, αποτελεί ίσως το βασικότερο μέλημα των εφήβων, όταν πλησιάσει εκείνη η περίοδος της ζωής τους που θα κληθούν να συνδυάσουν  τις ικανότητες, την κλίση τους, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Δύσκολο εγχείρημα, ιδιαίτερα στην εποχή μας που όλα κινούνται με γρήγορους ρυθμούς, οι αγορές εργασίας, τα επαγγελματικά περιβάλλοντα αλλάζουν, διαφοροποιούνται συνεχώς, δημιουργούνται νέες συνθήκες και οι μαθητές, όπως και οι οικογένειές τους, απαιτείται να είναι ενημερωμένες πάνω στις προοπτικές και στις δυνατότητες που προσφέρουν οι σχολές σπουδών και πως αυτές βρίσκουν πρακτική αποτύπωση σήμερα στο πεδίο των επαγγελμάτων.                                                                                      


Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών συμβάλλοντας καταλυτικά και με αποτελεσματικότητα, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία στους νέους της, τους βοηθά να εφοδιαστούν με μια ολοκληρωμένη κατάρτιση αναφορικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους αποφάσεις, ώστε να σχεδιάσουν ιδανικότερα το μέλλον που επιθυμούν, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ζωή ικανοποιητική και δημιουργική. 

Έτσι και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε η διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών Γυμνάσιο Λύκειο, για τους μαθητές της σχολής της, με καλεσμένους τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, το Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, διδάκτωρες εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς συμβούλους εκπαίδευσης, καθηγητές πανεπιστημίου, πρυτάνεις, επιχειρηματίες, όλοι από τις θέσεις που κατέχουν και την πορεία τους στον επαγγελματικό στοίβο, κατέθεσαν τη δική τους εμπειρία ζωής, με ζητούμενο τι άλλο; την ευτυχία και μια ευτυχισμένη ζωή!                                            

To Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, άρτια στελεχωμένο, υποστηρίζει και βοηθά συστηματικά τους μαθητές, κατά την διάρκεια της μαθητικής τους πορείας. Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, Βασίλης Σπυρογιάννης, (Φωτό κάτω), ενθαρρύνοντας τα παιδιά και διετελώντας σπουδαίο έργο στη Σχολή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιτυχία, τονίζοντας ότι "...επιτυχία δεν είναι μόνο τα μόρια που θα εξασφαλίσουν την επίτευξη του όποιου στόχου, αλλά η μελλοντική πρόοδος, σε κάθε τομέα της ζωής..."


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μιλώντας στους μαθητές υπογράμμισε την πίστη στον εαυτό τους, στα θέλω τους και στη δυναμή τους, ώστε να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους και τα όνειρά τους.

"...Οι άνθρωποι γίνονται ευτυχισμένοι όταν ασχολούνται με αυτό που αγαπούν πραγματικά. Ωστόσο, από μόνη της η ορθή επιλογή πεδίου σπουδών δεν αρκεί για μια επιτυχημένη πορεία στον επαγγελματικό στίβο. Στην ίδια λογική, η φαινομενικά λανθασμένη επιλογή πεδίου σπουδών, δεν έπεται απαραίτητα έναν αποτυχημένο επαγγελματικό βίο...", επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών Βασίλης Σπυρογιάννης.