Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Ένα όνομα, μία ιστορία!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα 

«Δεν είναι τυχαίο το όνομα σου», λέει μια αγγλική παροιμία. Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2023, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, έχοντας κερδίσει βέβαια αυτή τη φορά τη μοναδικότητα του να εμπεριέχεται στο καλεντάρι της FIA.

Το λεύκωμα «Historic Acropolis Rally 2023», δημιουργήθηκε, από το «North Pages» ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των ανθρώπων που αγαπούν το ιστορικό αυτοκίνητο, που έχουν αγαπήσει το θεσμό και στηρίζουν διαχρονικά το άθλημα και τη διοργάνωση. Το  «Historic Acropolis Rally 2023 by North Pages», είναι ένα λεύκωμα στιγμών, ένα βιβλίο που αποτυπώνει με ιδιαίτερη καλλιτεχνική καλλιέργεια τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, τους αγωνιζόμενους και τα πληρώματα, τα πρόσωπα  που έχουν προσδώσει στο άθλημα την αναγνωρισιμότητα, την αξία και το ύφος που το χαρακτηρίζει, με την επιμονή τους και την ακούραστη συμβολή τους, προκειμένου να διατηρηθεί ο θεσμός, αλλά ακόμα πεισσότερο, να εξελιχθεί και να προοδεύσει. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι για Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, κάθως όντας πια στο πρόγραμμα αγώνων ιστορικών αυτοκινήτων της FIA, έχει κερδίσει επάξια την παραμονή του στο ρου της ιστορίας, μη έχοντας χαθεί, μη έχοντας αλλοιωθεί. Χορηγός της έκδοσης του λευκώματος «Historic Acropolis Rally 2023 by North Pages», είναι η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.      
                                                                                   

                                                                                   

Τα πρόσωπα λοιπόν κυριαρχούν τιμής ένεκεν, σε αυτή την πολυτελέστατη έκδοση για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2023, συνθέτουν ένα παζλ πολύχρωμων συναισθημάτων με τη δική τους προσωπική ιστορία στην περιπέτεια της συμμετοχής τους και διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη φιλοσοφία του βιβλίου, εκφράζουν μία εποχή, αναδεικνύοντας τη χαρά, την αγωνία, την απόλαυση από όλες τις στιγμές του αγώνα. Παράλληλα, τοπόσημα πολιτισμού και τοπία φυσικού κάλλους μέσα από τα οποία διέρχεται το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναδύονται μέσα από τις σελίδες του λευκώματος, συνδυάζοντας απαράμμιλλα το αγωνιστικό σκέλος, με την πολιτιστική πτυχή και τη δυνατότητα αποδράσεων και περιηγήσεων στη φύση, μια δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.
                                                                          

                                                                           

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινων στις 15 Δεκεμβρίου 2023, όπου αγωνιζόμενοι, συμμετέχοντες και φίλοι του αθλήματος, ήταν όλοι εκεί. Ο Δημοσιογράφος Γιώργος Λιβέρης και ο Εκδότης - Διευθυντής του Περιοδικού 4Τροχοί Στράτης Χατζηπαναγιώτου, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Υβέτ Κοσμετάτου και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη αντίστοιχα, απένειμαν τα βραβεία. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Δημοσιογράφος Ηλίας Παπαϊωάννου.