Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

''Ισορροπώντας'' στους δύο τροχούς!


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η καραντίνα, ο περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας και η αναστολή της λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης δημιουργεί το απόλυτα οξύμωρο: Όλοι έξω ισορροπώντας στους δύο τροχούς! 

Φυσικά στο μέτρο του δυνατού, σύμφωνα με το ωριαίο πρόγραμμα κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου! Συμμετέχουμε ενεργά στην αντιμετώπιση του ιού πλην όμως αποφεύγουμε ναρκοθετημένη συνήθεια της στατικότητας, της ακινησίας, της αποξένωσης, της κακής διατροφής.

Η δημιουργική απασχόληση, η άθληση και η διασκέδαση δίνουν ραντεβού με τα παιδιά μας στους κήπους, στα πάρκα της περιοχής μας. Το κεκτημένο πρώτο όχημα κυκλοφορίας παιδιών μας, μας κάνει πάλι παιδιά. Ισορροπούμε και πάλι σε αυτό και μαζί με τα παιδιά μας και ποδηλατούμε στους δρόμους. Φυσικά με την προσοχή που απαιτείται πλέον του να κυκλοφορείς σε μία μεγαλούπολη όπως η Αθήνα, καθώς και με την ανάλογη σωματική μας προστασία, κράνος και ειδικό διακριτέο ρουχισμό.                        


Οι τυχεροί, οι κατοικούντες στα περιξ του Ολυμπιακού Σταδίου και στους όμορους δήμους, έχουν μία μοναδική και ασφαλή πίστα. Οι περιβάλλοντες χώροι του ΟΑΚΑ, δημιουργούν ένα δαιδαλώδες υπαίθριο ποδηλατοδρόμιο. Το απολαμβάνουν οικογένειες με παιδιά, αθλητικοί τύποι και αθλητές που προπονούνται με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως αρμόζει στον ιερό αυτό χώρο. Το Ολυμπιακό στάδιο, προσδίδει μια απίστευτη ηρεμία και ένα αναγκαίο διάλειμμα ευεξίας από το ''μέσα''...