Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ονειρικές παραλίες, μαγικά δειλινά!


γράφουν Ανδρονίκη Παντιώρα, Πέτρος Καστορίνης

Η Εύβοια είναι εντυπωσιακή. Έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά και μια μεγάλη καρδιά που τους χωράει όλους. Τους πιο εναλλακτικούς, τους ήρεμους, τους εξερευνητές, τους περιπατητές, εκείνους που αναζητούν τα πολυσύχναστα, τα κοσμικά.

Η πρόταση ''Εύβοια'' αποτελεί κορυφαία επιλογή. Πρώτιστη επιλογή απόδρασης, κοντινός προορισμός από την πρωτεύουσα, κοντινός προορισμός από τις όμορες περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, αφού βρίσκεται μια δρασκελιά από το κεντρικό Ηπειρωτικό μέρος της χώρας και ένα παρθένο, μαγευτικό μέρος, πρωτόγνωρης και απαράμιλλου κάλους ομορφιάς.                 

Εστιάζοντας στο βόρειο μέρος της Εύβοιας και ειδικά στα παράλια της Βορειοδυτικής ακτογραμμής από την Λίμνη έως τον Κάβο, ένα μήκος περίπου 60 χιλιομέτρων, συναντάμε αμέτρητες, φανταστικές παραλίες, ξεχωριστές, η μία πιο ζηλευτή από την άλλη, γραφικά χωριά και κωμοπόλεις που ''βλέπουν'' στον Ευβοϊκό κόλπο και ''προστατεύονται'' από την Στερεά Ελλάδα.


Στην Λίμνη οδικός και μέσω μιας φυσικού κάλλους διαδρομής natura, θα φτάσουμε από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ψαχνά, Μαντούδη και στρίβοντας αριστερά προς Αιδηψό στα 80 χλμ. στην ιστορική και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κωμόπολη. Από την Λίμνη και για 60 χιλιόμετρα αρχίζει μία από τις σπουδαιότερες ακτογραμμές της Ελλάδας που αποτελεί και έντονο τουριστικό προορισμό. Λίμνη, Χρόνια, Ροβιές, Ήλια, Αιδηψό, Γιάλτρα, Χρυσή Ακτή, Γρεγολίμανο ως τον Κάβο, διαδρομή που αποτελεί ''δείγμα'' της οποιασδήποτε απαιτητικής αναζήτησης κάθε ταξιδευτή!   

Δαντελωτές ακτές οι οποίες σχηματίζουν πανέμορφες μεγάλες, μικρές, γραφικές παραλίες σε μεγάλη ποικιλομορφία, ζωγραφικά ηλιοβασιλέματα, όπου σε συνδυασμό με το πράσινο, την πλούσια βλάστηση και τη φύση αποζημιώνουν κάθε απαιτητικό ταξιδιώτη.                                                            


Συναντώντας τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, αναφερθήκαμε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Εύβοιας και στην ολοκλήρωση και κατασκευή των σημαντικότερων οδικών αρτηριών που εκκρεμούν μέχρι σήμερα και αναμένεται να δημοπρατηθούν έως το 2022, με την προοπτική να αρχίσουν να κατασκευάζονται το 2023. Από την παράκαμψη Χαλκίδας Νέας Αρτάκης, το πλάνο με την κυβέρνηση και το υπ. Ανάπτυξης, είναι η κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου περιφερειακά, πάνω στην υφιστάμενη χάραξη, ο οποίος θα ξεκινά από την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας, θα περνά από τη Λάμψακο και την Αρτάκη, θα συνεχίζει μέχρι τα Ψαχνά και θα περνά στην Καστέλα προς ανατολικά μέχρι το Πανόραμα και τις πρώτες απότομες στροφές.    
                                                                          

 Το Rally Acropolis και η αναφορά μας σε αυτή την τεράστια διοργάνωση που την παρακολουθούν πάνω από 300εκ τηλεθεατές, ολοκληρώνει τη συζήτησή μας και η οποία αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την ανάδειξη και την τουριστική προβολή της Στερεάς Ελλάδας. Σε περισσότερες από 170 χώρες θα προβάλλονται τα πλάνα της χώρας. "Βρισκόμαστε στο σημείο χρονικά όπου ετοιμάζονται οι ειδικές διαδρομές, η διαμονή και ο δήμος ετοιμάζει το χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που θα φιλοξενηθεί το service park του αγώνα. Περιμένουμε να περάσουμε όμορφα όλοι μας. Η Στερεά αγαπά το  Rally Acropolis", μας λέει ο Φάνης Σπανός, ο Περιφερειάρχης που στηρίζει το motorsport, παράλληλα με το περιβάλλον και την προστασία του.