Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Η ήρεμη δύναμη στην Περιφέρεια!


Η Ασημίνα Τσάκωνα είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας - Μηχανικός και υποψήφια εκ νέου Περιφερειακή Συμβουλος στο Βόρειο Τομέα της Αττικής, με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, "Αττική Μπροστά".

Είναι μια καταξιωμένη επιστήμονας στο αντικείμενό της σε διεθνές επίπεδο, βραβευμένη από το Πανεπιστήμιο De Montford στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, καθώς με την
ιδέα καινοτόμου σχεδιασμού της, κέρδισε τη συμμετοχή της στο αναπτυξιακό πρόγραμμα "Crucible Project I,II" επί δύο συναπτά έτη, για τη νεανική, καινοτόμα επιχειρημματικότητα.

Το 2015, διακρίθηκε με την ομάδα της, όταν συμμετείχε στο "Visiting School Athens - Symmetry Sentience" της Architectural Association School of Architecture. Το 2018 ίδρυσε το "AGT Design London", μία πρωτοπόρα εταιρεία σχεδιασμού, με έδρα το Λονδίνο, μέσα από την οποία προχώρησε σε σημαντικές, διεθνείς συνεργασίες. Πέραν όλων των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων, αγαπά τα σπορ, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο στην ιστιοπλοΐα και το κολύμπι, ενώ είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο κολύμπι, με την ομάδα του Παναθηναϊκού, έχοντας κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνιους Αγώνες, το 2002 και το 2003. 

Το 2019, η Ασημίνα εκλέχτηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα και από το 2022 είναι Ειδική Σύμβουλος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αττικής. Από το 2017, διατηρεί το Αρχιτεκτονικό της γραφείο στην Κηφισιά, διατηρώντας μια οικογενειακή παράδοση 45 χρόνων, στον κατασκευαστικό τομέα. Ταλαντούχα, πολυπράγμων, διακριτική, ευγενής, η Ασημίνα Τσάκωνα είναι μια ήρεμη δύναμη για την Περιφέρεια Αττικής. 
                                                                            

                                                                                   

Χθές, πραγματοποίησε την προεκλογική της εκδήλωση, στη στοά στη Λεωφ. Κηφισίας 263, στην Κηφισιά, εκεί που διατηρεί το Αρχιτεκτονικό της γραφείο, υπό τους ήχους του εξαίρετου μουσικού Θάνου Ολύμπιου. Συνάδελφοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί, συνάδελφοι πολιτικοί, αγαπημένοι φίλοι και υποστηρικτές της Ασημίνας, ήταν εκεί, όπου μίλησαν γι΄αυτήν η Αγγελική Παπαδοπούλου Μεταξά, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς "Συμμαχία Πολιτών", η Βούλα Σαραντάρη, ιδρύτρια "Lions", η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η Μαργαρίτα Βάρσου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα, με το συνδυασμό "Αττική Μπροστά - Νίκος Χαρδαλιάς" και ο Κίμων Λογοθέτης, Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής. 
                                                                                  

Η Ασημίνα Τσάκωνα μοιράστηκε μαζί τους τα όνειρά της και την πρόθεσή της να δουλέψει για την ανάπτυξη και την ευημερία της Περιφέρειας.

«... Ένας από τους κύριους πυλώνες της πρότασης του συνδυασμού μας "Αττική Μπροστά με τον Νίκο Χαρδαλιά" είναι η αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή μας.» Πιστεύω ακράδαντα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «...Η εμπειρία μου ως αρχιτέκτονας με επικέντρωση στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη με διδάσκει ότι η δημιουργία ποιοτικών χώρων είναι ουσιώδης για την ευημερία μαςΑντιλαμβανόμαστε ότι η ποιότητα των δημόσιων κτηρίων έχει άμεση επίδραση στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται. Σκοπεύουμε να επενδύσουμε σε μελέτες και ανακαινίσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε ασφαλείς, σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις...»