Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

O κανόνας της σωστής επιλογής!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Υποψήφιοι υπάρχουν πολλοί! Η μισή Ελλάδα είναι υποψήφιοι σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές. Η επιλογή για να νιώσουμε ότι κάναμε το σωστό, ότι ''σταυρώσαμε'' εκείνον ή εκείνη που θα είναι σε θέση να προσφέρει για το καλό του τόπου μας, δύσκολη. 

Κανόνας υπάρχει, άτυπος, σίγουρα υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, έτσι ώστε να οδηγηθούμε στη σωστή επιλογή. Ας ψάξουμε συναισθηματική διάθεση του υποψηφίου, το πότε και το πόσο συχνά νιώθει μέσα του χαρά ή ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην πόλη. Πως τον επηρεάζουν τα γεγονότα που συμβαίνουν. Αν όλα αυτά είναι σε θέση να τα ταυτοποιησει και να τα τακτοποιήσει μέσα από το πρίσμα που τον ή την οδηγεί σε άμεση ενέργεια, τότε ο ''σταυρός'' 'έπιασε τόπο! 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Αλεβίζου, του συνδυασμού ''Αγαπάμε το Χαλάνδρι'' της Κρίστη Αγαπητού, η οποία έχει την ικανότητα και κυρίως την διάθεση να αγωνιστεί για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο Χαλάνδρι. Τα λόγια της που ακολουθούν αποτυπώνουν τοϋ λόγο του αληθές:

''...Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για να αλλάξει σελίδα το Χαλάνδρι μας. Με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, ζητώ την ψήφο σας για να συμβάλω στην αναβάθμιση του τόπου που αγαπώ. Είμαι αποφασισμένη να εργαστώ σκληρά για να δημιουργήσουμε μαζί το Χαλάνδρι των ονείρων μας, τo Χαλάνδρι των παιδιών μας, για να πάρει τον λόγο ο Χαλανδραίος πολίτης, για να γίνει η πόλη μας κέντρο πολιτισμού, ανάπτυξης, ευημερίας. Ζητώ την ψήφο σας για να σηκώσουμε όλοι μαζί την πόλη μας ψηλά και να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει..''