Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Με οικολογική συνείδηση!

H Οικολογική Συμμαχία είναι μια ανεξάρτητη, αυτόνομη παράταξη, η μόνη με οικολογικό πρόσημο και όχι εντολοδόχοι κομμάτων που διεκδικεί την ερχόμενη Κυριακή, στις Περιφερειακές εκλογές, το ποσοστό που αναλογεί σε ένα συνδυασμό με στοχευμένο θεματικά πρόγραμμα.

Είναι γεγονός πως μετά από πολλά χρόνια το περιβάλλον και ο πολιτισμός απειλούνται περισσότερο. Η οπισθοχωρήση επιταχύνεται για την προστασία της φυσικής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στην Οικολογική Συμμαχία σκέφτονται και ενεργούν με βάση την επιστήμη, την τεκμηρίωση και τις καλές πρακτικές διαχείρισης του περιβάλλοντος γιατί το περιβάλλον, δομημένο και αδόμητο, συντελεί σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση του πολιτισμού που αναπτύσσεται μέσα σε αυτό. 

Γιατί Άνθρωπος και περιβάλλον είναι άρρηκτα δεμένα. Δεν υπάρχει ανθρώπινη ζωή εκτός φυσικού περιβάλλοντος. Γιατί στις αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνεται η πορεία της πόλης, του κάθε δήμου, η αξιοπιστία και η σοβαρότητα της κάθε πρότασης και του κάθε πολίτη που την υποστηρίζει ώς υποψήφιος! Δεν κρίνεται η πορεία του κάθε κόμματος, αυτά κρίνονται στις βουλευτικές εκλογές. Κάθε τέτοιο ψευτοδίλημμα στραγγαλίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, την κακοποιεί και δείχνει πολιτική ανωριμότητα και έλλειψη σεβασμού απέναντι στις τοπικές κοινωνίες. Στα 4 χρόνια θητείας η Οικολογική Συμμαχία πραγματοποιεισαι πληθώρα παρεμβάσεων και καταθέτοντας περισσότερες από 90 εισηγήσεις, ερωτήσεις και επερωτήσεις. Σήμερα διεκδικεί και πάλι την ψήφο, από τους ανθρώπους που τα συγκεκριμένα θέματα που αναφέρονται τους προκαλούν το ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον για την περεταίρω βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος που ζούμε!

Η Χριστίνα Φίλιππα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ερευνήτρια -συγγραφέας μα πάνω απ΄ όλα «Ενεργός πολίτης». Εργάστηκε ως μόνιμος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Υπήρξε εκλεγμένη σύμβουλος της Κοινότητας Φιλοθέης του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού (2010-2014). Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του σωματείου «Σύλλογος Πολιτών υπέρ των ρεμάτων, ΡΟΗ» για την προστασία και ανάδειξη των ποταμών και των αστικών (κυρίως) ρεμάτων σε πανελλαδική εμβέλεια. Διαχειρίστρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ιάνθη αμκε» για το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Έχει διοργανώσει ημερίδες, διαλέξεις, επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διαχείριση των ρεμάτων και του φυσικού περιβάλλοντος στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Αρθρογραφία της έχει δημοσιευτεί σε εφημερίδες και σε διαδικτυακά μέσα. 

Μετά από πρόταση της και με την επίβλεψή της έχουν πραγματοποιηθεί οι εκδόσεις: Εκ φύσεως η πόλη μας, ανακαλύπτοντας τη φύση στο δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, από το δήμο Φιλοθέης Ψυχικού(2015). Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που αφορά φύση εντός αστικού ιστού. Ιχνηλατώντας τον Ποδονίφτη και το Άλσος στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας από το δήμο Ν.Φ-Ν.Χ. (2019) και Το Ρέμα της Φιλοθέης. Η διαδρομή του Ποδονίφτη στο δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, από το δήμο Φιλοθέης Ψυχικού (2020). Ο δήμος Φιλοθέης Ψυχικού εξέδωσε το βιβλίο της Οδωνύμια Φιλοθέης, η ιστορία καθ οδόν. Το 2023 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της Πανάγος Μελισσιώτης, ο κουρέας θεατρικός συγγραφέας, η συναρπαστική ζωή και τα έργα του από τις εκδόσεις «Ηδύφωνο».

Σήμερα η Χριστίνα Φίλιππα, είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό Οικολογική Συμμαχία, ένα συνδυασμό που δεν έχει βγει στο δρόμο προκειμένω να εντυπωσιάσει για να καταθέσετε την ψήφο σας. Είναι μία επιλογή που στην κυριολεξία αξίζει. Στο πρόσωπό της Χριστίνας Φίλιππα συναντάμε ένα άνθρωπο που με πραγματικο οικολογικό ενδιαφέρον και στον συνδυασμό Οικολογική Συμμαχία μία συμμαχία ανθρώπων που είναι σε θέση να αλλάξουν προς το καλύτερο το περιβάλλον που ζουμε!