Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Η νέα γενιά στην αυτοδιοίκηση!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, με περγαμηνές, μόρφωση, κουλτούρα, κοινωνική εκπαίδευση, εισέρχονται στο στίβο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης σε πρώτο χρόνο, με κίνητρο να ασχοληθούν, να εμπλακούν και να προσφέρουν στα κοινά του τόπου τους.

Η Έλενα Βενιζέλου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Προάστιο Πρότυπο του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη, είναι ένα από αυτά τα νέα πρόσωπα, που θέτει τον εαυτό της στην κρίση των συνδημοτών της, στις επικείμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Είναι δικηγόρος, μητέρα δύο ανήλικων αγοριών, ιδιαιτέρα ευαισθητοποιημένη με τις ανάγκες του πολίτη. Το μήνυμά της είναι το εξής:

«...Διατηρώ την έδρα της δικηγορικής μου δραστηριότητας στο Νέο Ψυχικό, όπου και μεγάλωσα. Έχω εργαστεί πολλά χρόνια ως δικηγόρος, με εξειδίκευση στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, με αξιοσημείωτες επιδόσεις πάνω στο αντικείμενό μου. Η επαγγελματική μου εμπειρία αυτή, με κάνει αφενός να γνωρίζω καλά τη σημασία που έχουν οι ιδέες που προτείνονται να είναι ρεαλιστικές και αφετέρου να αναλαμβάνω την ευθύνη της υλοποίησης τους.

Οραματίζομαι ένα προάστιο όπου δημότες θα εκφράζονται από τους δημοτικούς συμβούλους, θα ακούγονται και θα νιώθουν υπερήφανοι για την περιοχή που ζουν. Διαπνέομαι από όρεξη και εργατικότητα, αλλά και δυναμισμό, εφόδια απαραίτητα για το δύσκολο αλλά και συγχρόνως δημιουργικό έργο της αυτοδιοίκησης...»

Οι νεότερες γενιές που έρχονται παρουσιάζουν στοιχεία άκρως θετικά. Δεν έχουν διαποτιστεί με την εμπειρία του τρόπου με τον οποίον παράγονταν η πολιτική στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση κι έπειτα. Έχουν τις δικές τους καταβολές και καταγραφές, δουλεύουν σκληρά, αλλά βαδίζουν ανάλαφροι, απαλλαγμένοι από βάρη τρίτων. Είναι απενοχοποιημένοι, απλοί, ξεκάθαροί και περισσότερο ευθείς. Το «North Pages Blogspot», αφιερώνει τις επόμενες δημοσιεύσεις του σε νέους υποψήφιους που εισέρχονται στην πολιτική σκηνή, στην αυτοδιοικητική πολιτική σκηνή, επενδύοντας στην ανανέωση της πολιτικής σκέψης, υποστηρίζοντας την τιμιότητα, την εργατικότητα, την αξιοσύνη και πάνω απ’ όλα την καλοπροαίρεση.