Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Μηνύματα εκ των έσω!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Με ευθείες βολές κατά των πολιτικών της κυβέρνησης, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεία τους για τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα, έπειτα και από τα ανατρεπτικά αποτέλεσματα της κάλπης των Ευρωεκλογών, την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτκών που εκδηλώθηκε με τα πρωτοφανή ποσοστά αποχής 60% και την εμφανή συρύκνωση των υποστηρικτών του κόμματος.                            


Σε διολισθηση των αρχών και των αξιών, κρίση των ιδεολογιών, κρίση ταυτότητας της παράταξης, καταπάτηση ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών, εγκαθίδρυση των ολιγαρχιών και των μονοπώλιων, αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολιτών, απέδωσαν το κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά, αλλά και στην Ελλάδα, με τη στροφή των ψηφοφόρων στην άκρα δεξιά, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολεμικό Μουσείο για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, "Οι απόρρητοι φάκελοι  Καραμανλή". 
                                                                                    

Η Μαρία Γιαννίρη, Πρόεδρος της "Παναθηναϊκή", με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Παύλο Μαρινάκη. Η Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών, "Παναθηναϊκή", μαζί με τις εκδόσεις "Λιβάνη" και το Σύλλογο Επιστημόνων Χαλανδρίου "Ευριπίδης", διοργάνωσαν την εκδήλωση.
                                                                             

Η Γενική Γραμματέας της "Παναθηναϊκή" Γρηγορία Κορδοπάτη - Πατεράκη, με τη Δικηγόρο και Διευθύνων Σύμβουλο της "E.G. Law & Partners " Ελένη Γιαννοπούλου. 

Εσωκομματική αντιπολίτευση, δριμύα κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης ή εσωκομματική αμφισβήτηση, είναι το ερώτημα που συνειρμικά αναδύεται, έπειτα από μια εκδήλωση με τόσο έντονο παλμό και αλλεπάληλα τα ερωτήματα που εγείρονταν μετά από τις πολιτικές τοποθετήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών. Μένει να φανεί στο εγγύς μέλλον.