Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Η Μόνικα συναντά την Mαρία Κάλλας!


Το ταλέντο είναι η ικανότητα με την οποία εξωτερικεύεται η μορφή της τέχνης. Αν η έμπνευση είναι η εκτίναξη της φαντασίας και η συγκινησιακή ευαισθησία το χρώμα της, το “ταλέντο” είναι η κινητήρια δύναμη της δημιουργίας...

Το ταλέντο είναι φυσικό χάρισμα, που υιοθετεί από την τέχνη τους κανόνες της. Δηλαδή, το ταλέντο είναι για να παράγει εκείνα για τα οποία δεν υπάρχει κανόνας... Γι’αυτό το ταλέντο είναι βασικό στοιχείο στην προσωπικότητα του καλλιτέχνη.

Κι έτσι χωρίς κανόνες η Μόνικα Μπελούτσι, μία από τις διασημότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας για να σαγηνεύσει και τους Έλληνες θεατές, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ. Μια μετάκληση που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός ''Λυκόφως'' του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου. 

Μοναδικές ημερομηνίες της παράστασης είναι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021 ώρα 21.00, μετά από απίστευτες αναβολές ένεκα covid-19.

Η ανάγνωση από την Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κειμένων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο ''Maria Callas: Lettres and Mémoires'' έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν. Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας ''Maria by Callas'' στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977). Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας.