Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Οι καθηγητές στα θρανία!


Η προσωπική ανάπτυξη στο χώρο της εργασίας, η αναγνώριση και η συνεχής αυτοβελτίωση του διδακτικού έργου του εκπαιδευτικού, αποτελούν πανάκεια και παιδαγωγικό ζητούμενο. 

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, στο πλαίσιο της αδιάλειπτης εμψύχωσης και ενδυνάμωσης του εκπαιδευτικού της δυναμικού, οργανώνει και υλοποιεί μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων, αφομοίωσης και  εκμάθησης των σύγχρονων παιδαγωγικών τεχνικών και των νέων διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων.

Η «Προσέγγιση της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας», η  «Αυτοβελτίωση», η «Προσωπική Ανάπτυξη», η «Επικοινωνία» η «Συναισθηματική Νοημοσύνη», οι «Νέες Τεχνολογίες», είναι μερικές από τις ενότητες πάνω στις οποίες θα εντρυφήσουν οι εκπαιδευτικοί του σεμιναρίου, με απώτερο στόχο και σκοπό την παιδαγωγική αξιοποίηση των μαθησιακών προφίλ εκπαιδευτικών και μαθητών.
                                                                             

Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που σέβεται και αγαπά τη γνώση όπως η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, την προσφέρει απλόχερα στους ανθρώπους που την υπηρετούν επάξια, καθώς η γνώση αποτελούσε ανέκαθεν και αποτελεί ένα συστατικό που δίνει το προβάδισμα σε κάθε ολότητα, σε όλους τους τομείς, προεξοφλώντας στο έπακρο τη χαρά της δημιουργίας και τη χαρά της εργασίας.

Στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς λοιπόν που σε λίγο ξεκινά, υποδεχόμαστε το σχολικό έτος με οδηγό τη γνώση και τροχοπέδη το πάθος για το αντικείμενο εξειδίκευσής μας και πραγματικά, έχοντας ως εφόδια στοιχεία σαν κι αυτά, δεν έχουμε να φοβηθούμε για τίποτα στη ζωή μας.
Καλή σχολική χρονιά, με άπλετη γνώση!