Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ο πολιτισμός που μας ενώνει...!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Στο επετειακό αφιέρωμα για την Ελληνική Επανάσταση συναντήθηκαν οι δύο σπουδαίες κυρίες καλλιτέχνιδες, η σολίστ πιάνου Μιμή Ρουφογάλη και η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου, με το δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη.

Στη χθεσινή εκδήλωση που φιλοξένησε ο δήμος Φιλοθέης Ψυχικού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, τιμώντας την Εθνική Επέτειο των 200 χρόνων, η μουσικός και η ερμηνεύτρια παρουσίασαν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που εμπνεύστηκαν από την ηρωική αντιμετώπιση των Ελλήνων, την τόλμη, το σθένος τους, αλλά και τις θυσίες τους και τα βάσανά τους. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Παλαιού Ψυχικού στην οδό Δημοκρατίας 23, σε μία δροσερή, αλλά άκρως αναμνησιακή κατά τα άλλα βραδιά.   

Η εξαίρετη Μιμή Ρουφογάλλη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Παπάγου Χολαργού, στο πιάνο.

Στις πρόβες λίγο πριν την έναρξη

Αποσπάσματα από τις όπερες «Κυρά- Φροσύνη», «Μάρκος Μπότσαρης» και «Δέσπω» του Παύλου Καρρέρ, αποσπάσματα από την όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι «Η πολιορκία της Κορίνθου», αποσπάσματα από την «Καντάτα Ελευθερίας» του Χρ. Λεοντή σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, τραγούδια των Γ. Κωνσταντινίδη, Λαμπελέτ, καθώς και ο «Ύμνος στην Ελευθερία» σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική Νικολάου Μάντζαρου, ήχησαν χθες στους δρόμους του Ψυχικού, με τη μοναδική φωνή της Μίνας Πολυχρόνου, που μας ταξίδεψε στα χρόνια της εθνικής αντίστασης, στα χρόνια των μαχών για την ελευθερία.