Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Τα μυστικά της επικοινωνίας!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Ξέρεις πως να κερδίζεις το συνομιλητή σου με την παρουσία σου; Επίλεξε τις κατάλληλες λέξεις στις συνομιλίες σου, δώσε νόημα σε ότι έχεις να πεις και μάθε όλα τα κλειδιά της φυσικής και ψηφιακής επικοινωνίας στο πενθήμερο διαδικτυακό σεμινάριο επικοινωνίας που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Ο τρόπος που επικοινωνούμε και το επίπεδο των σχέσεων που αναπτύσσουμε, χαρακτηρίζει το βαθμό επιτυχίας των πληροφοριών που θέλουμε να μεταφέρουμε στους συνομιλητές και στους ακροατές μας.

Η Μαρία Παπαμιχαήλ, είναι πολιτικός επιστήμων και παρέχει τις υπηρεσίες της, τη γνώση και την αγάπη της για το αντικείμενο, στο πεδίο της πολιτιστικής διπλωματίας, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, Ε.Ι.Π.Δ, ως υπεύθυνη επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού. Λίγο πριν συνδεθούμε για την παρακολούθηση των μυστικών της επικοινωνίας, ζήτησα μερικά tips. Η φυσική παρουσία είναι πολύ σημαντική, το "διάβασμα" του συνομιλητή επίσης, ενώ η τέχνη της ρητορικής είτε σε γραπτό, είτε σε προφορικό, είτε σε ψηφιακό λόγο, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον. 
                                                                                   

Χτίζοντας το brand «Ελλάδα» το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, ως ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια με παραρτήματα στο εξωτερικό, στην Αγκόνα, στη Σικελία, Γαλλία, Βρυξέλλες, Ολλανδία, Ουαλία και Λονδίνο, Αίγυπτο, Τυνησία και στο Νάσβιλ στις ΗΠΑ, με πρωταρχικό στόχο του την τοποθέτηση του «ελληνικού προϊόντος» ψηλά στην ενημέρωση και την προβολή του στο εξωτερικό, χτίζοντας γέφυρες που συνδέουν τις ευαισθησίες και τα ενδιαφέροντα των λαών που απευθύνεται.                                                                            

«Συστήνουμε την Ελλάδα ευρύτερα στο εξωτερικό, δίνοντας την ευκαιρία στους λαούς και στις χώρες του κόσμου να μας γνωρίσουν, να γνωρίσουν την Ελλάδα, τις ανεξερεύνητες ομορφιές της και τις δυνατότητες που ξεδιπλώνονται για την αξιοποίησή τους, πέρα από το μνημείο παγκοσμίου φήμης την Ακρόπολη, πέρα από τα δημοφιλή νησιά μας, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, πέρα από τη φέτα και το τζαζίκι. Στη γαστρονομία, στην αρχιτεκτονική, στην κλασική μουσική. Πρόσφατα διοργανώσαμε στο Μέγαρο Μουσικής μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Λεωνίδα Καβάκο, στην κλασική μουσική, παρουσιάζοντας τους Έλληνες συνθέτες και την ελληνική κλασική μουσική ταυτότητα. Την παράδοσή μας, μέσα στα χρόνια», τονίζει η Μαρία Παπαμιχαήλ.
                                                                               

Τις επόμενες ημέρες, από 9-11 Απριλίου και στις 17,18, στο διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα «Τα μυστικά της Φυσικής και Ψηφιακής Επικοινωνίας», στόχος είναι να δοθούν οι συντεταγμένες για μια αποτελεσματική και επιτυχή επικοινωνία. Αρχικώς θα δοθούν εξειδικευμένες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με την φυσική, λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία και εν συνεχεία θα δοθεί έμφαση στον καλύτερο τρόπο χειρισμού της συνεχώς εξελισσόμενης ψηφιακής επικοινωνίας, εντοπίζοντας λάθη, ενδεχόμενους κινδύνους και δυνατότητες. Το σεμινάριο θα πλαισιώσουν ομιλίες ειδικών, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, νομικοί, ειδικοί λειτουργοί, που έχουν διαπρέψει στο χώρο εργασίας τους και με τις διαλέξεις τους, θα μας μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες στο link που ακολουθεί:
https://www.helleniculturaldiplomacy.com/