Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Τα ρεκόρ που καταρρίπτονται!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Καλεσμένος του Μουσείου Μαραθώνιου Δρόμου ήταν ο φετινός χρυσός πρωταθλητής της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής Κώστας Γκελαούζος, παραδίδοντας για τη μόνιμη έκθεση στο Μουσείο τα αθλητικά του κειμήλια. Το Χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τα παπούτσια της Χρυσής διαδρομή , το αριθμό που έτρεξε και την στολή του.

Σε μια πανέμορφη, ηλιόλουστη εκδήλωση που συντόνισε η υπεύθυνη του Μουσείου Ειρήνη Σπανού (Φωτ. επάνω), ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, με πλήθος νέων, μαθητών, εκπροσώπων φορέων της πόλης και αιρετών εκλεκτών της αυτοδιοίκησης, υποδέχτηκε τον κορυφαίο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο, στην πόλη του Μαραθώνα, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα για την μέγιστη διάκρισή του.                         


Ο Κώστας Γκελαούζος μίλησε στους μαθητές και σε νέους πρωταθλητές από τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, αναφερόμενος στον αθλητισμό και τους στόχους που θέτει όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά στα παιδιά να μην φοβούνται τους στόχους. Να βλέπουν ψηλά και  να αξιοποιούν όλη τη διαδικασία προς την επίτευξη των στόχων προκειμένου να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, να μαθαίνουν από αυτό και να εισπράττουν όλα τα οφέλη, ώστε να έχουν αποκτήσει τα εφόδια εκείνα για να σταθούν στην κοινωνία όπως αρμόζει.            


Ο Κώστας ξεχώρισε ως αθλητής φέτος στον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, ξεχωρίζει όμως από την πρώτη κιόλας στιγμή που τον συναντήσαμε και ως προσωπικότητα, με σπάνια στοιχεία χαρακτήρα. Είναι ουσιαστικός, έχει βάθος, και προσδίδει νόημα και αξία στην ανθρώπινη ύπαρξη. Στη δική του ύπαρξη. «...Τα ρεκόρ είναι για να τα ξεπερνάμε, για να τα σπάμε και για να παραδειγματιζόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι, είναι τα σκαλοπάτια για τα επόμενά μας βήματα...» τόνισε. 
                                                                        
Ο Νίκος Πολιάς με τον Κώστα Γκελαούζο και το Δήμαρχο Μαραθώνα 
Στέργιο Τσίρκα
Καλεσμένος του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου ήταν επίσης και ο μεγάλος Πρωταθλητής, που κατείχε το ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή για 17 ολόκληρα χρόνια μέχρι και τις 14.11.2021, ο Νίκος Πολιάς, ενώ ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση, είχε ο γηραιότερος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος, που κατάφερε να τερματίσει και στον φετινό Μαραθώνιο έχοντας συμπληρώσει τα 90 του χρόνια, ο  Στέλιος Πρασσάς.
                                                                                       
Ο Στέργιος Τσίρκας απονέμοντας τους επαίνους στους μαθητές,
πρωταθλητές Kick boxing σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ευχαρίστησε τον Κώστα Γκελαούζο για την παραχώρηση των κειμηλίων στο Μουσείο. «...Είναι τεράστια η τιμή που μας κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την νίκη του. Είμαι σίγουρος ότι έχει πολλά μετάλλια να κερδίσει ακόμη στο μέλλον. Οι μαθητές είναι το μέλλον μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Κώστας και ο Νίκος είναι το καλύτερο παράδειγμα για να ακολουθήσουν οι νέοι μας...» σημείωσε ο Στέργιος Τσίρκας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ήταν μεγάλη χαρά για την παρουσία στην εκδήλωση του Νίκου Πολιά και του Στέλιου Πρασσά, που τερμάτισε ξανά φέτος στα 90 του χρόνια.