Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Η ημέρα των λουλουδιών


Το Ψυχικό καλωσορίζει το Μάη, με λουλούδια, τραγούδια και πολλά, πολλά καλούδια... Σήμερα Τετάρτη, το καθιερωμένο Ανοιξιάτικο καλωσόρισμα του δήμου.

Στο Άλσος Ψυχικού, Στρ. Καλλάρη και Μαλακάση, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε οργάνωση που έχει αναλάβει το Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, με μουσικό πρόγραμμα από τους καλλιτέχνες: Έλενα Περβαινά, Πάνος Δέρβος, Νανά Δόμβρου, Γιώργος Βοσκόπουλος, Θοδωρής Δημμέλης, Γιάννης Μαρίνης και Γιώργος Πολύζος. Στις 18:30 η γιορτή της Άνοιξης ξεκινά και η γιορτή της αναγγένησης της φύσης, είθε να συνάδει και με την αναγγένηση της ψυχής!

Να αναφέρουμε ενημερωτικά, ότι ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, ημέρα εορτασμού της άνοιξης για πολλές χώρες του βόρειου ημισφαιρίου και έχει τις ρίζες του, στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος, με πολλά από τα αρχαία έθιμα να επιβιώνουν μέχρι και σήμερα. Στην Ελλάδα εορτάζεται εθιμοτυπικά με τη δημιουργία στεφανιών από λουλούδια.

Η σημασία της ημέρας για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά, η Πρωτομαγιά βρίσκεται ανάμεσα στην εαρινή ισημερία και το θερινό ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.
Πηγή ενημέρωσης: Νέλλυ Λάβδα, Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.