Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Στο Champions League του καφέ!


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ορθολογισμού στην κοινωνική ψυχολογία εκφράζεται με την προσωπική επιθυμία για διακριση. Διάκριση στο επαγγελματικό μας περιβάλλον, με την σωστή και υγιή μέθοδο της απόλυτης εκπαιδευσης, της πλούσιας εμπειρίας και της συνεχούς ενημέρωσης στον τομέα μας.  

Στη διαπίστωση ότι δεδομένου του κοινωνικού κλίματος στην Ελλάδα, με τους νέους σύγχρονους επαγγελματίες να αναζητούν την ενημέρωση όπου θα τους προσδώσει την εξέλιξη σε επαγγέλματα που πριν χρόνια δεν τα ''πίστευε'' κανείς, η χώρα μας θα πρέπει να ''καυχιέται'' για έλληνες ειδικούς σε πολλούς τομείς.
                                                    

Στην κυριολεξία χαρακτηριστικό παράδειγμα στην συγκεκριμένη εκσυγχρονιστική ''εξίσωση'' αποτελεί ο Σταύρος Τσιώλης. Ένας άνθρωπος ειδικός για να μας κάνει μία επαναλαμβανόμενη απόλαυση μεσα στην καθημερινότητά μας, ακόμα καλύτερη. Ο Σταύρος Τσιώλης έχει ''σπουδάσει'' την προπαρασκευή των κάθε λογής ροφήματος του καφέ, έχει μορφωθεί σε αυτό στην Ιταλία (Που αλλού άλλωστε..;) και έχει αποκτήσει μία πολύχρονη εμπειρία εργαζόμενος ως μπαρίστας στα σπουδαιότερα καφέ της χώρας.
                                                                                    

Ο Σταύρος Τσιώλης την γνωρίζει την τεχνική της δουλειάς του και την έχει αναγάγει σε τέχνη. Αναζητά την εξέλιξη και δεν φοβάται να ''βουτήξει'' σε ανταγωνιστικά μονοπάτια πιστεύοντας πως αυτά όχι απλά τον δυναμώνουν αλλά τον εξελίσσουν ως επαγγελματία! Η συμμετοχή του στο πρωταθλήματα καφέ του SCA (Specialty Coffee Association) στα τέλη Νοεμβρίου επιβαιβεώνει του λόγου το αληθές.

Η συμμετοχή κάθε επαγγελματια στο ''Champions League'' του καφέ που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα είναι πρόκληση.Για πρώτη φορά φέτος το Specialty Coffee Association διοργανώνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στην Αθήνα. Οι νικητές αυτών όχι μόνο θα αναδειχθούν ως οι καλύτεροι barista της περιφέρειας τους αλλά θα προκριθούν και στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στην HORECA τον Φεβρουάριο του '23 και από το οποίο οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα αντίστοιχα Παγκόσμια Πρωταθλήματα καφέ.
        

Ο Σταύρος Τσιώλης ανηκει στην σύγχρονη γενιά των ανθρώπων που μέσα από τον ίδιο τον άνθρωπο αποτελούν αδήριτη αναγκαιότητα. Ζουν και δουλεύουν στην σημερινή καθημερινότητα αδιαφορώντας για το τι εικόνα παρουσιάζει αλλά όπως πραγματικά είναι. Συγκροτημένοι και ολοκληρωμένοι άνθρωποι, με τις δυνατότητές τους, αλλά και τις αδυναμίες τους, που εκπορεύονται από το δικό τους πάθος.