Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Στα ίχνη του... «θηρίου»!


Ακολουθώντας τα χνάρια του «θηρίου», του πρώτου ατμοκίνητου προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, που συνέδεε τους δύο όμορους δήμους Διονύσου και Κηφισιάς, μεταφέροντας μάρμαρο, έτρεξαν σήμερα, δρομείς, αθλητές και πολίτες όλων των ηλικιών.

Στον αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε από τους δήμους Διονύσου και Κηφισιάς, υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού, το δρομικό κίνημα διένυσε υπέροχες διαδρομές, δίπλα στη φύση, αναδεικνύοντας την ομορφιά και την ιστορία των δύο δήμων.
                                                                                     
                                                                                 

Το πρόγραμα της διοργάνωσης περιελάμβανε, τον ημιμαραθώνιο δρόμο, ο οποίος περνούσε μέσα μέσα από την παλιά σιδηροδρομική γραμμή που λειτούργησε ένα αιώνα πριν και ένωνε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Διονύσου με τη Νέα Ερυθραία, για τη μεταφορά μαρμάρων. Η γραμμή ήταν ο προάγγελος του "Θηρίου", του πρώτου ατμοκίνητου προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, που σταμάτησε να λειτουργεί το 1938. Παράλληλα, στην Κηφισιά, διεξήχθη αγώνας δρόμου 5 χλμ. καθώς και αγώνας παιδιών αλλά και ΑΜΕΑ με αμαξίδιο. Το κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεων έντονο, καθώς υποστήριζε τους σκοπούς και τις δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού. Όλοι οι δρομείς που τερμάτισαν, παρέλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα και ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο, ενώ οι πρώτοι τρεις όλων των κατηγοριών βραβεύτηκαν για τη διάκρισή τους.                                                   

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, (Φωτό πάνω), απονέμει μετάλλιο στους νικητές, κάνοντας λόγο για μία ημέρα που η ιστορία, συνάντησε τον αθλητισμό, την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη. Την αιγίδα του στον αγώνα, είχε παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το τμήμα «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού», ενώ η δράση εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα άθλησης «BEACTIVE», μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.                                         


Μετάλλια απένειμαν επίσης στους αθλητές ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Αχιλλέας Κουρέπης και ο υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ Φώτης Καρύδας (Φωτό πάνω).