Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Επενδύοντας στον αθλητισμό!

γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Το γήπεδο 5x5 στην οδό Παπαναστασίου, στο Ψυχικό για παιδιά έως 12 ετών, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, μαζί με τον πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Ψυχικού (ΑΕΨ) και πρώην Δήμαρχο, Κρίτο Νεόφυτο.

Δίπλα στο Δημήτρη Γαλάνη, στελέχοι από την ομάδα του, νέα και πιο παλιά πρόσωπα, στο "Προάστιο Πρότυπο", που θα δουλέψουν μαζί, θα συνεργαστούν προεκλογικά, για να υλοποιήσουν μαζί, την επόμενη ημέρα, τις ανάγκες του δήμου. Στην εικόνα πάνω, ο Γιώργος Παπαχρόνης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Δημήτρης Φωτιάδης, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, η Μάρλυ Μαλάμη, Πρόεδρος Κοινότητας Ψυχικού ( Photo κάτω), η Ζίνα Μπαμπή, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, η Γιώτα Πλιάκα, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και ο Άρης Παπαδόπουλος, Managing Director και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλέγιο Ψυχικού, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.                                         

Η Μαριαλένα Μαντζαβίνου, στην εικόνα πάνω, μεταξύ του Δημάρχου και του Γιώργου Παπαχρόνη, νεοεισεχθές μέλος της ομάδας του συνδυασμού και υποψήφια Δημοτική Συμβουλος, κόρη της Άννας Μαντζαβίνου που διετέλεσε επί 16 χρόνια δημοτική σύμβουλος, δίνοντας τον εαυτό της για την διατήρηση του χαρακτήρα της κηπούπολης της περιοχής καθώς και για την καθαριότητα. Η Μαριαλένα προέρχεται από το χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας, είναι λάτρης της φύσης και μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης.  

Ο Κρίτον Νεόφυτος, με το Δημήτρη Γαλάνη και τη 
Μάρλυ Μαλάμη
Το γήπεδο δίπλα στη Σχολή Μωραίτη, ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα στολίδι για τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι κάθε πρωί του Σαββάτου, συγκεντρώνονται στο χώρο, να αθληθούν στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΑΕΨ, μαζί με τους προπονητές τους και τους γονείς βεβαίως, να δημιουργούν τη δική τους κερκίδα.                                               


Σε αυτή τη χώρα οι αθλητικές εγκατάσεις επιδέχονται μεγάλης ανανέωσης και φροντίδας, προκειμένου να αγκαλιάζουν στους κόλπους τους νέα παιδιά, μικρούς και μεγάλους μαθητές, ώστε να ασχολούνται με τον αθλητισμό, να βρίσκουν το δρόμο τους και τον εαυτό τους μέσο αυτού, σε χώρους ποιοτικούς, περιποιημένους, καθαρούς. Θέλουμε η Αυτοδιοίκηση και η Πολιτεία να επενδύει στον αθλητισμό, να φροντίζει τα γήπεδα που διαθέτει και να συγκεντρώνει σε αυτά οικογένειες που περνούν το χρόνο τους, που κοινωνικοποιούνται, αθλούμενοι.

Ο Δημήτρης Γαλάνης συνομίλησε με γονείς και τους μικρούς μαθητές, αντάλλαξε απόψεις, ρωτώντας τα παιδιά σχετικά με το ενδιαφέρον τους για το ποδόσφαιρο. Όλοι οι μεγάλοι γινόμαστε για λίγο παιδιά, παρακολουθώντας έναν αγώνα, μια ομαδική αναμέτρηση. Χρειαζόμαστε πιο όμορφα γήπεδα, περισσότερα πάρκα, καλύτερα σχολεία, σχολικές εγκαταστάσεις, έχουμε ανάγκη όμως ακόμη περισσότερο από μια ανανεωμένη νοοτροπία, από μια αλλαγή, στροφή του τρόπου σκέψης, των καθημερινών συνήθειών μας.