Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Με ευαισθησίες και σεβασμό!


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Oι ευαισθησίες μας αγγίζουν μείζονα θέματα της ιστοριογραφικής παράδοσης του τόπου μας. Η σκέψη μας και ο σεβασμός, η αγάπη, η καλοσύνη, η θετική σκέψη, η ευγνωμοσύνη, η γενναιοδωρία, η εμπιστοσύνη αυτά είναι που "μετράνε" στη ζωή! 

Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Χριστοδούλου (Φωτ.) και του συνεργάτες του που απαρτίζουν τον συνδυασμό ''Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία''. Δεν είναι τυχαίο το ότι στην πρώτη επίσημη συγκέντρωσή τους, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας οι σκέψεις όλων ήταν στους συνδημότες τους. Σε αυτούς που με τις δράσεις τους αναδεικνύουν την Νέα Ιωνία! Κι αυτούς τίμησαν!
       

Το 2011 προβάλλεται η ταινία ''Το τανγκό των Χριστουγέννων'' ελληνική δραματική ταινία του 2011, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, σκηνοθετεί ο Νίκος Κουτελιδάκης σε σενάριο του Βαγγέλης Νάσσης. Στην ταινία στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Στέφανος Καραμανίδης, ο Γιάννης Στάνκογλου (Φωτ.) είναι άριστος! Μεστός με υψηλό πεδίο υποκριτικής που μένει στη μνήμη όσων είδαν την ταινία. Χαρακτηριστικός αριθμός οι 100.000 τη πρώτη εβδομάδα με Αττικόν Αθήναιον στην Αθήνα και Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη να επικρατεί το αδιαχώρητο. Ο Γιάννης Στάνκογλου βρισκόταν με το ''τανγκό'' στα πρώτα οκτώ χρόνια της καριέρας του και είχε ήδη ξεχωρίσει για το ερμηνευτικό του ταλέντο στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα και του έχει προσδώσει σπουδαίες διακρίσεις και βραβεία. Ο Γιάννης Στάνκογλου και η οικογένειά του αποτελούν μέλη της κοινωνίας της Νέας Ιωνίας, διαμένει στον Περισσό. Οι συνδημότες του νιώθουν ιδιαίτερη τιμή για την παρουσία του σπουδαίου ηθοποιού. Η δημοτική παράταξη ''Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία'' του υποψήφιου Δημάρχου Βασίλη Χριστοδούλου κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, τιμώντας τον Γιάννης Στάνκογλου εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την τιμή της συνδημότευσης μαζί του όλων που συντελούν την κοινωνία της Νέας Ιωνίας! ''...Νομίζω ότι η ομορφιά μου είναι ότι μεγάλωσα στον Περισσό, ότι έπαιξα σε αλάνες, ότι έκανα πράγματα που δεν έκαναν πολλοί, ότι αγαπούσα τα μαθήματά μου και χωρίς να διαβάζω τελείωσα το σχολείο, κι ας μην σπούδασα. Ότι βρήκα τον δρόμο μου...'' Ήταν τα λόγια του ηθοποιού, λόγια συγκινητικά που όσοι έχουν μεγαλώσει σε γειτονιές καταλαβαίνουν...


Τιμή από την δημοτική παράταξη ''Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία'' σε όλο το ηλικιακό πλαίσιο που ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα ενδεικτικό ιστορικό ετών για την τεράστια αθλητική παρουσία των συνδημοτών. Αρχής γενομένης από την δωδεκάχρονη Ιφιγένεια Κουμουδή (Φωτ.) με την σημαντική παρουσία της σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις στο Ολυμπιακό άθλημα του Taekwondo.

Μια σπουδαία αθλήτρια με μεγάλες διακρίσεις, χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016, χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2017 και χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2019. Η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη ως αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ Κωφών πρέπει να είναι η μοναδική μαζί με τις συναθλητριες της που έχει νιώσει τέτοιες επιτυχίες. Η Αλεξάνδρα τιμά την πόλη της και η δημοτική παράταξη ''Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία'' της ανταπέδωσε την τιμή!


Το ηλικιακό αθλητικό ιστορικό παζλ των τιμώμενων προσώπων συμπληρώνετε με κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό! Ο Νίκος Νεσιάδης (Φωτ.) ήταν μέλος της ομάδας μπάσκετ της Α.Ε.Κ. το 1968. Η Ένωση ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε Ευρωπαϊκό τίτλο σε ομαδικό άθλημα, το Κύπελλο Ευρώπης! Ο Νίκος Νεσιάδης δεν ήταν δυνατόν να λείπει από αυτή την βράβευση αποτελεί τον αθλητή, τον άνθρωπο σημείο αναφοράς της ξεχωριστής αθλητικής ιστορίας της Νέας Ιωνίας!
    

Μία ομάδα συνεργατών, υποψηφίων της παράταξης ''Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία'' του Βασίλη Χριστοδούλου με τις ίδιες ευαισθησίες Βασίλης Ψαράς, Βασιλική Μελέτη, Σοφία Μαντούδη, Βασίλης Νομικός, Ασημίνα Σκουφή, Αλέκα Βούλγαρη, Νικολέτα Σίμου, Μάκης Κοντοδήμος, Στέλλα Τηνιακού, Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Σοφία Κρητικού, Τάσος Αδράσκελλας, Κώστας Εξαδάκτυλος, Δημήτρης Ρόινας, Γαβριήλ Δαμιανίδης, Κώστας Ρόδης. Ευαισθησίες που χαρακτηρίζουν και το σύνολο των υποψηφίων κάνοντας την διαφορά μακριά από μικροπολιτικές προκαταλήψεις για να επιτευχθεί μία πραγματική αλλαγή που χρειάζεται απαραίτητα η Νέα Ιωνία!