Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Κοπή πίτας με άρωμα εκλογών!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Την κοπή της πίτας του, για το έτος 2023, έκανε ο Δήμος Κηφισιάς, σε μία μεγαλοπρεπή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο και επιβλητικό χώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση στο Κεφαλάρι.

Στην πομπώδης, αρχοντική έπαυλη, από τα χαρακτηριστικότερα, μνημειώδη, κτίρια που υπάρχουν στην Κηφισιά, και που προσδίδουν το ύφος και την αίγλη που διατηρεί το προάστιο, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, υποδέχτηκε τους καλεσμένους του, δημάρχους, βουλευτές, συναδέλφους αντιδημάρχους, εργαζόμενους στο δήμο, δημότες συντοπίτες, σε μια υπέροχη βραδιά, με το άρωμα των επικείμενων εκλογών, να διακρίνεται και να αναδύεται ακούσια, αντανακλαστικά θα λέγαμε.     

                              
Στην εκδήλωση βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα, για το έργο του και την προσφορά του στη χώρα, στην εθνική μας ταυτότητα και στην ελληνική ναυτιλία εν γένει, ο εφοπλιστής, εθνικός ευεργέτης, Κηφισιώτης, Παναγιώτης Λασκαρίδης (Κεντρική φωτό ), ο οποίος με λίγα λόγια, συνόψισε στην ομιλία του, το χρέος όλων μας ως προς την πατρίδα, ο καθένας φυσικά από το δικό του μετερίζι, καθώς όπως τόνισε με ιδιαίτερη ζέση, όλοι μας χρωστάμε στην πατρίδα.

                                                                                   

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, οι Βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεχρής, η Δέσποινα Χατζηβασιλείου, η πρώτη γυναίκα μετά από 72 χρόνια στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Φώτης Καρύδας και η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα. Τον τόνο και το ρυθμό της βραδιάς, έδινε με το συντονισμό της εκδήλωσης, η δημοσιογράφος Τατιάνα Στεφανίδου.    
                                                                                     
                                                                                         
                                                     

Στην ομιλία του ο Γιώργος Θωμάκος, απαρρίθμησε σειρά έργων που έχουν προχωρήσει στο Δήμο Κηφισιάς, αναφερόμενος επιπλέον στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε δράση μέχρι σήμερα, προκειμένου να πρωτοπορεί συνεχώς με οδηγό τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους κατοίκους του, καθώς είναι ένας από τους δήμους που φροντίζει και μεριμνά για το φυσικό της περιβάλλον και το οικολογικό του αποτύπωμα. Ξεχωρίζει στα θέματα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, με έργα 2.965.000 ευρώ, εφόσον έχει προχωρήσει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων του, όπως επίσης και στην συλλογή και μεταφορά του μεγάλου όγκου των πράσινων αποβλήτων από κλαδιά, φύλλα δέντρων που παράγει, προκειμένου να μεταφέρονται αντίστοιχα στα κατάλληλα σημεία για την επεξεργασία τους. Ακολουθεί ανοιχτές διαδικασίες συζήτησης και διαβούλευσης με τους δημότες του για τα κοινάστηρίζει τους νέους και προωθεί με σημαντική επιτυχία προγράμματα επιχειρημματικότητας. 
                                                                               

Η Κηφισιά χτυπήθηκε βάναυσα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ετών λόγω της εγγύτητας του προαστίου στο βουνό και σε δασώδεις εκτάσεις και της πλούσιας βλάστησης που διαθέτει, ένα χαρακτηριστικό άλλωστε που την κάνει να ξεχωρίζει. Στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της Πολιτικής Προστασίας, σήμερα προχωράει στις απαραίτητες αναδασώσεις των εκτάσεών της, όπου χρειάζεται, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα και την ευπρεπή όψη κάθε γωνιάς και κάθε σημείου του προαστίου.

Ο Γιώργος Θωμάκος, από το βήμα της εκδήλωσης, επισήμανε τους στόχους για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, τις διεκδικήσεις μεγάλων έργων υποδομής σε συγκοινωνίες και αντιπλημμυρικά έργα, την κατάργηση της σύμβασης των διοδίων και τη δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού. Ανακοίνωσε επίσης και την εξέλιξη των διαδικασιών σχετικά με το Ζηρίνειο Στάδιο, καθώς έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις για την τοποθέτηση του τερέν του στοίβου, ένα ζήτημα που έχει δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις εξαρχής από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε.