Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Δρόμοι ευαισθησίας και ευθύνης!


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων του ΟΗΕ ο σύλλογος ''Δρομείς Ελπίδας'' διοργάνωσε τον 1st Zero Discrimination Run) στο Ολυμπιακό Σταδίο. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμβολή στην διαμόρφωση Πολιτισμού κατά των Διακρίσεων, με την διάδοση του μηνύματος της μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή διάκρισης με βάση φυλετική ή εθνική καταγωγή, θρησκεία ή πεποιθήσεις, φύλο, ηλικία, αναπηρία, γλώσσα, οικονομική κατάσταση ή ταυτότητα φύλου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.


Η ευαισθησία του Δημάρχου Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, είναι έμπρακτη. Με τον όρο ''ευαισθησία΄'' δεν εννοούμε τη φυσική ή τη συγκινησιακή ευαισθησία, αλλά την ψυχική και πνευματική. Όλοι οι άνθρωποι άλλωστε, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, είναι ευαίσθητοι στο σωματικό ή τον συναισθηματικό πόνο. Αναφερόμαστε περισσότερο στο αίσθημα ευθύνης που διακατέχει μια μερίδα συνανθρώπων μας στο να βοηθήσουν και να προσφέρουν στα πλαίσια του δυνατού, όπου παρίσταται πραγματική ανάγκη. Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, βρέθηκε σήμερα δίπλα στους ''Δρομεις Ελπίδας''.


Όχι μόνον ''Δρομεις Ελπίδας'' οι μαθητές από τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, αλλά και σπουδαίοι υποστηρικτές κάθε εκδήλωσης που συμβάλλει για ένα καλύτερο αυτό αύριο της κοινωνίας μας. Ο Σταμάτης Κοσμάς, Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Φιλοθέης (Φωτ.: Αριστερά του Δημάρχου Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη) και ο Γιώργος Τόλιας (Δεξιά από τον Δ.Γ.) διευθυντής του 1ου Δημοτικού Νέου Ψυχικού με περίπου 300 μαθητές από τα σχολεία τους έδωσαν το παρόν στην δράση!