Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Πράσινες πρακτικές ανάπτυξης!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού σε πράσινες πρακτικές, βραβεύτηκε ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού και ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, στην Attica Green Expo που διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά, από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», τη Forum Training and Consulting και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δημήτρης Γαλάνης, στάθηκε στην προστιθέμενη αξία που δίνουν στο έργο του Δήμου, οι εργαζόμενοι σε αυτόν, όπου ο καίριος ρόλος τους, φάνηκε όπως τόνισε, με τον πλέον καταφανή τρόπο, την επίμαχη περίοδο της πανδημίας. Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού, συμμετείχε στην Έκθεση και βραβεύτηκε για το Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού, ένα πάρκο αναψυχής, ενημέρωσης και επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος, το οποίο επισκέπτονται δεκάδες μαθητές σχολείων και εκπαιδεύονται, ενημερώνονται για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.              

Ο Δημήτρης Γαλάνης και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ, Παυλίνα Πανταζή, φρόντισαν από την πρώτη στιγμή της θητείας τους, να ξαναδώσουν ζωή στο Οικολογικό πάρκο, το οποίο είχε παρακμάσει, ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς για το σκοπό λειτουργίας του, ο οποίος σε γενικά πλαίσια συνοψίζεται στην ενημέρωση των μαθητών πάνω σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.                  

Η Μαριάννα Χαματζόγλου, υπεύθυνη Επικοινωνίας του Δήμου Φιλοθέης
Ψυχικού, με το Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη και την Πρόεδρο της
ΔΙ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ, Παυλίνα Πανταζή
Το Πάρκο λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 έως τις 15.00 και τα Σάββατα από τις 10.00 έως τις 14.00 και αποτελεί ένα πρότυπο στολίδι ανάπτυξης της οικολογικής συνείδησης στα παιδιά, που ανέβαζει το επίπεδο ζωής στην πόλη.