Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Λαμπερά τα εγκαίνια της Ανθοκομικής!


Μήνυμα ανάπτυξης της Ανθοκομίας αλλά και χρώματα Ελλάδας στα εγκαίνια της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς. 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της Έκθεσης.

Οι 8 Ελληνικοί Κήποι σε συνδυασμό με την πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό για τους επισκέπτες και τους επίσημους προσκεκλημένους. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του καλωσόρισε όλους τους επισκέπτες, επισημαίνοντας πως από τη γιορτή της φύσης, η Κηφισιά στέλνει μηνύματα προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, κυκλικής οικονομίας και εξοικονόμησης πόρων. Αναφέρθηκε μάλιστα σε «πράσινες» πολιτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο, οι σημαντικότερες των οποίων είναι οι εξής:
                                                                             
  • Συλλογή μηνιαίως 25 τόνων βιοαποβλήτων, μέσω του δικτύου των καφέ κάδων και ανταπόδοση στους συμμετέχοντες με λίπασμα
  • Τοποθέτηση 28 νέων συστημάτων υπογείων κάδων με 6 ρεύματα ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής
  • Χρηματοδότηση 2.965.000€ από το Ταμείο Συνοχής για τη διαχείριση του compost και των κλαδιών
  • Ευφυής άρδευση σε 3 χώρους αστικού πρασίνου με ψηφιακές ενδείξεις για την εξοικονόμηση νερού
  • Σύντομα ξεκινά εργολαβία σταδιακής υπογειοποίησης των ρευματοφόρων καλωδίων για την προστασία ανθρώπων και περιβάλλοντος
  • Μικροκίνηση (ηλεκτρικά πατίνια-επισκευή ποδηλατοδρόμων)                                                        

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, Γιώργος Παπαδόπουλος, στην ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «συνεχίζουμε και φέτος το όραμά μας, η Έκθεση να αποκτήσει πέραν του εμπορικού και ψυχαγωγικού της χαρακτήρα και την έλξη της θεματικής της ύπαρξης. Έτσι, το ποικιλόμορφο Ελληνικό – Μεσογειακό Τοπίο αποτελεί έμπνευση για εμάς του Θεματικού Πάρκου της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς και ευκαιρία προβολής του Ελληνικού Στοιχείου μέσα από την κηποτεχνία».  
                                                                                    

                                                                                     

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Χάρης Δαμάσκος, ενώ εντυπωσιακή ήταν η πολύχρωμη βροχή πυροτεχνημάτων, η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η Διοίκηση του Δήμου και της Ανθοκομικής χρησιμοποίησαν για δεύτερη χρονιά τα quiet ή low - noise πυροτεχνήματα (αθόρυβα ή πολύ χαμηλής έντασης) που εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια των ζώων. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τη ξενάγηση των επισήμων στα 86 καλαίσθητα περίπτερα και στο θεματικό πάρκο με τους 8 Ελληνικούς Κήπους εμπνευσμένους από το ποικιλόμορφο ελληνικό- μεσογειακό τοπίο.
                                                                             

Τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, οι Βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ), Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ), Δημήτρης Καιρίδης (ΝΔ) και Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ), οι Αντιπεριφερειάρχες, Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεχρής, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας, οι υποψήφιοι βουλευτές: (ΝΔ) Φ. Καρύδας, Φ. Βρύνα, Ά. Αγάτσα, Μ. Βάρσου, Π. Παναγιωτοπούλου, Α. Ζαχαρόπουλος, (ΣΥΡΙΖΑ) Αθηνά Λινού, (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) Μιλένα Αποστολάκη, (Ελ.Λύση) Μ. Χριστοδουλίδης και Φ. Καμπούρης, (Επικρατείας ΝΔ) Ν. Κορογιαννάκης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κηφισιάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Γενική Γραμματέας Δήμου Κηφισιάς, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.