Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Πολιτισμός και στενοί δεσμοί φιλίας!


Σε μια όμορφη εκδήλωση, παρουσία πλήθους Μαρουσιωτών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτισμού "Άρτεμις", στο Μαρούσι, από το Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Με όλα τα στελέχη του Δήμου, Δημοτικούς Συμβούλους και Αντιδημάρχους και σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, έδωσε το παρόν, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς φιλίας που διατηρεί με το Δήμο Αμαρουσίου.

Στη Φωτο πάνω, από αριστερά ο Δημήτρης Σμυρνής, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πέτρος Κόνιαρης, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής και Πολιτικής Αλληλεγγύης, ο  Σπύρος Σταθούλης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δίπλα στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος.                                                                        


O Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις», αποτελεί ένα σύγχρονο, πολιτιστικό «κόσμημα» πλέον για το Μαρούσι, μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης. Το διατηρητέο κτίριο φέρει χαρακτηριστικά του αθηναϊκού νεοκλασικισμού και κατασκευάστηκε ως κτίριο κατοικίας το διάστημα 1940-1945. 

Στο χώρο, θα στεγαστούν τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Στόχος είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής και σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων φίλων του Πολιτισμού.                                                                        


Η ανάπλαση του κτιρίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Αμαρουσίου και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με το πρόγραμμα «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτηρίων στις πόλεις».

Στο πλαίσιο των Εγκαινίων του Πολυχώρου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση των καθηγητών Εικαστικών Τμημάτων & Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «Αποτύπωμα».

Διάρκεια Έκθεσης: 4 έως 18 Μαΐου 2023
Δευτέρα- Παρασκευή: 10:00-14:00 και 17:00-20:00
Σάββατο: 10:00-14:00