Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Μία ομπρέλα και μία παραλία!


Στην εκπνοή του Αυγούστου και επίσημα εντός ολίγων ημερών, ο παρατηρητής του Καλοκαιριού δεν σφυρίζει τη λήξη των διακοπών, υποδεικνύει για ακόμα λίγο, να βρείτε μία ομπρέλα και μια παραλία για εσάς που η εσωτερική ανανέωση και η απαραίτητη ξεκούραση, είναι αυτή που επιβάλλει τον τρόπο, που καθορίζει τον τόνο και το ρυθμό. 

Στη χώρα του ήλιου και της παραλίας, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι μια ομπρέλα και μια παραλία, αρκούν, για να πατήσουν επανεκκίνηση, να φορτίσουν μπαταρίες, για να υποδεχτούμε καλή τη πρόθεση και τη διάθεση, τη νέα σεζόν, τις προκλήσεις του νέου χρόνου.

Και ενώ υπάρχουν εκείνα τα παιδιά που λατρεύουν τη θάλασσα και το κύμα, αναμένουν το μπουρίνι και το βοριαδάκι για βουτήξουν στον αφρό και να σερφάρουν στον αιγιαλό, εκεί στην άκρη στέκεται και η «γοργόνα» που αγναντεύει το απέραντο, που στοχάζεται το παρελθόν και σχεδιάζει το μέλλον, εμβαθύνει στο παρόν, απολαμβάνοντας επί της ουσίας και αυτή τη στιγμή, σχεδιάζοντας την επόμενη, οραματιζόμενη τη μεθεπόμενη. Και οι δύο τύποι δημιουργούν ο καθένας με τον τρόπο του, τις προϋποθέσεις για τα επόμενα. Λίγο πιο πέρα τα παιχνίδια και τα σπορ. Μια μπάλα που φεύγει εδώ και εκεί, λίγο ποδόσφαιρο με τους μικρούς πρωταθλητές, λίγο βόλεϊ στην άμμο, αγαπημένο άθλημα, ορόσημο του Καλοκαιριού και τα κορμιά απελευθερώνονται και «λιώνουν» υπό τον ήλιο της αξεπέραστης χώρας.

Βρείτε λοιπόν μια ομπρέλα και μια παραλία και συνεχίστε από εκεί τη δική σας διαδρομή, από εκεί που ξεκινούν όλα σε αυτή στη χώρα. Από μία ομπρέλα και μία παραλία.

Ένας υποτυπώδης προσωπικός αναλογισμός και αφού η κούραση δώσει τη θέση της στην ξεκούραση, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Καλοκαίρι χωρίς να βουλιάξεις το πόδι στην άμμο, να κυλιστείς σε αυτή και να θάψεις εκεί το παλιό, να αφήσεις να κυματίσει το καινούργιο, δεν υπάρχει Καλοκαίρι χωρίς να χτίσεις τα κάστρα σου και τα παλάτια συνάμα. Δεν υπάρχει Καλοκαίρι χωρίς τον καθιερωμένο απολογισμό, χωρίς να προσφέρεις στον εαυτό σου την πραγματική χαρά, το πραγματικό παιχνίδι με το κύμα, έτσι για να παγώσει ο χρόνος των προγραμματισμένων αλλαγών.

Βρείτε μια ομπρέλα και μία παραλία και «μαρκάρετε» εκεί τους στόχους του Σεπτεμβρίου, τους σκοπούς του χρόνου.

Καλή σεζόν!


Ανδρονίκη Παντιώρα /North Pages