Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Μικρή απόσταση, μεγάλη απόδραση!

                   
Η Εύβοια είναι εντυπωσιακή, έχει μία ιδιαίτερη ομορφιά και μεγάλη καρδιά που τους χωράει όλους. Αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν, τα ζευγάρια που θέλουν να ρομαντζάρουν, τις οικογένειες που θέλουν να ηρεμήσουν, τους τουρίστες που θέλουν να δουν κάτι ξεχωριστό, τους παραθεριστές που θέλουν να ξεκουραστούν κι εκείνους που δεν ξέρουν ακριβώς τι θέλουν. 

Eστιάζοντας στην Εύβοια, πάμε Αλμυροπόταμο, νότια... Βγαλμένη από μια άλλη εποχή, η εικόνα του κόλπου του Αλμυροπόταμου, είναι ένα πραγματικό ''καρτ ποστάλ''.  38 χιλ. από την πλατεία της Κηφισιάς μέχρι το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, αν προσθέσουμε 7,2 μίλια επιπλέον, βρισκόμαστε απέναντι, στο μαγευτικό Ευβοϊκό.


Ο Αλμυροπόταμος φέρνει στη μνήμη μας, τα παιδικά μας χρόνια, με τις βουτιές στο λιμάνι, που παίρνεις φόρα και μετά κολοτούμπα και μετά ξανά και λίγο ακόμα, χωρίς τέλος, με τη φράση...άλλη μία ακόμη! Την εποχή που οι παρέες ήταν μια μεγάλη παρέα, που οι φίλοι εναλλάσσονταν και έσμιγαν όλοι μαζί, στα καθιερωμένα ραντεβού. Είναι ένα μέρος, φιλικό, οικογενειακό, νεανικό.


Η "Γαλάζια Λίμνη", είναι μια γαλάζια λίμνη στην κυριολεξία. Απάνεμη και κλειστή, περιτρυγυρισμένη από χαμηλά βουνά και νησάκια, με παγωμένα, πεντακάθαρα νερά όπως όλος ο Αλμυροπόταμος συνολικά, αποτελεί ένα πανέμορφο προορισμό, για ξεκούραστες διακοπές και αχόρταγες βουτιές. Πάρτε αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή μαζί σας και θα απολαύσετε αξέχαστα μπάνια.


Με παραδοσιακή κουζίνα και τις νοστιμιές του απλού, καθαρού, ελληνικού μαγειρευτού φαγητού που εναλλάσσονται με ντόπια κρεατικά της ώρας και συνδυάζονται απόλυτα με τη βραδύτητα των μεσημερινών βουτιών, η "Γαλάζια Λίμνη" και η Εύβοια, γενικότερα αποτελούν ένα κοντινό προορισμό της Αττικής, ανεκτίμητης ομορφιάς και απλόχερης, πραγματικής καλοκαιρινής απόλαυσης!

Portfolio North Pages: Γαλάζια Λίμνη
https://www.facebook.com/pg/Northpages/photos/?tab=album&album_id=633717707036557