Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Φιλανθρωπικές δράσεις στο επίκεντρο!


Φέτος τα Χριστούγεννα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το βλέμμα και η σκέψη μας είναι στραμμένα σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Η γιορτή της αγάπης, μας φέρνει όλους πιο κοντά και μας δίνει την ευκαιρία να χαρίσουμε το χαμόγελο σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, η μεγάλη αυτή εκπαιδευτική οικογένεια, που χαρακτηρίζεται από το πνεύμα φιλανθρωπίας που εμπνέει και καλλιεργεί, απλώνει και φέτος, τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε, τη μεγάλη της αγκαλιά, ενισχύοντας με στοχευμένες φιλανθρωπικές δράσεις, τη διάθεσή της για προσφορά. 

Γνωρίζοντας ότι περισσότερο από τα λόγια μας, αξίζουν οι πράξεις μας, η Ελληνογαλλική σχολή Ουρσουλινών, απαντά στις προκλήσεις της εποχής, κάτω από τις δύσκολες κοινωνικά συνθήκες που επικρατούν, συγκεντρώνοντας στο σχολείο στο Νέο Ψυχικό, στην Ψυχάρη 10, τρόφιμα, γραφική ύλη, παιχνίδια και ρούχα για τις άπορες οικογένειες της πόλης και το γεύμα των φτωχών. 

Η δράση ξεκίνησε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την επόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, από τις 8:30-16:30, στους χώρους του Γυμνασίου-Λυκείου της Σχολής. Εάν η μετακίνησή σας δεν είναι δυνατή, το «Love Van» θα συλλέξει τις προσφορές σας, κατόπιν επικοινωνίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου. 
                                                                               

Ανεβαίνοντας λίγο πιο βόρεια, το Νηπιαγωγείο - Δημοτικό των Ουρσουλινών στο Μαρούσι επιμελήθηκε την έκδοση του ετήσιου ημερολογίου του εκπαιδευτικού οργανισμού La Salle. Οι μικροί μαθητές αξιοποιώντας παιδαγωγικά ζωγραφικούς πίνακες που αποπνέουν τα μηνύματα της Αδελφοσύνης, της Αγάπης και της Συλλογικότητας και με τη συνδρομή του εικαστικού της Σχολής Άρη Μπαραμπούτη, στόλισαν τις σελίδες του ημερολογίου, το οποίο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους μαθητές.                                                                     

Με αφορμή όμως τη δημιουργία του, πρόκειται να ενισχυθεί ένας φορέα που τα τελευταία πέντε χρόνια δουλεύει ασταμάτητα στην υπηρεσία των ανθρώπων που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία». Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (InternationalNetwork of Street Papers-INSP). Για την ενίσχυση αυτού του σκοπού, μπορεί ο καθένας να καταβάλλει ό,τι ποσό επιθυμεί σε συγκεκριμένους λογαριασμούς, στηρίζοντας το έργο της «Σχεδίας». Πληροφορίες και λεπτομέρειες στην επικοινωνία με το σχολείο, διότι "...από εκείνη τη Νύχτα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του..."!» Ραούλ Φολλερώ

#to_sxoleio_allios