Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Κοινές έννοιες με τον επισκέπτη μας!


Με τα χρόνια φαίνεται πως οι δημοσιογράφοι, κρίνοντας τους με επιείκεια, κουράστηκαν, κατάλαβαν ότι με το να προσπαθούν να ασκήσουν το λειτούργημά τους, μοιάζουν με τους χωρικούς του μεσαιωνικού παραμυθιού που ήθελαν να γεμίσουν τον ήλιο σε σακιά. Ειδικά οι ''TV-αστέρες'' ως άσσοι της υποκριτικής, μας μεταφέρουν με άκρατη πειστικότητα την ισχύ του παραμυθιού!

H δημοσιογραφία είναι μεν λειτούργημα αλλά το σπουδαιότερο για αυτόν που το ασκεί πραγματικά είναι η στερέωση στην ελπίδα. Μία ελπίδα που παρέα της ο δημοσιογράφος γίνεται ''θεός'', κατά χάρη και μετοχή. Συμμετέχει δηλαδή στο θαύμα εδώ και τώρα. Ιδίως εάν ζητά την αρμονία και όχι απλώς τη συμμόρφωση.

Η δημοσιογραφική μας ''εφαρμογή'' στο North Pages δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελεί από-μίμηση άλλων μέσων ενημέρωσης, αφού κινείται σε άλλη παράλληλο!. Η αρχή μας, βλέπει την πραγματική δημοσιογραφία ως οριστική αποδοχή, ευλογία της επαγγελματικής ύπαρξης, θεωρώντας την ενημέρωση, δημιουργική τέχνη.

Είναι γεγονός πάντως ότι η τέχνη της ενημέρωσης εξελίσσεται με απίστευτη ταχύτητα. Αν και είμαστε αναγκασμένοι να αποδεχθούμε τις εποχιακές μορφές της, εμείς εδώ στο North Pages, κρατάμε από αυτές μόνο τον παλμό και δημιουργούμε κοινές έννοιες με τον επισκέπτη μας.

Το κάθε θέμα το βλέπουμε, το αντιμετωπίζουμε, το εικονογραφούμε με στόχο να αναρτηθεί στο North Pages ως έργο τέχνης. Εμμένοντας στην θέση μας. Υπολογίζουμε ότι συμφωνούν μαζί μας, πολλοί, τους καταλαβαίνουμε και μας καταλαβαίνουν!

500.000 επισκέψεις είναι πράγματι πολλές.
Ευχαριστούμε!

Ανδρονίκη Παντιώρα, Πέτρος Καστορίνης