Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Δύο τροχοί από την Κηφισιά... με Γκάζι

γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

To όραμα του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου αλλά και η επιθυμία κάθε κατοίκου που ποδηλατεί και κατοικεί στον άξονα Αθήνα (Γκάζι), Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Μαρούσι, Κηφισιά, δεν παύει να εκφράζεται σε κάθε σχετική δράση.

Η Κηφισιά, ανεξάρτητα από την υποστήριξη της δημιουργίας των έργων ανάπλασης σύνδεσής του μέσο ποδηλατοδρόμου με το κέντρο της πρωτεύουσας, διαθέτει ένα εξαιρετικό και μεγάλο δίκτυο 13,2 χιλιομέτρων ''άσκησης'' με τους δύο τροχούς. Παράλληλα ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) από τον Δήμο Κηφισιάς, έχει χαραχτεί ως ενίσχυσης ήπιων μορφών μετακίνησης, με την υλοποίηση των σχετικών αστικών αναπλάσεων. Επιπλέον πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου πίστας skateboard βρίσκεται ο Δήμος Κηφισιάς (Οδό Γεωργίου Λύρα, Κάτω Κηφισιάς) καθώς η μελέτη, έχει ήδη ολοκληρωθεί!


Η ''ΠοδηλΑττική Κοινότητα'' πραγματοποίησε ποδηλατοβόλτα με αφετηρία την Κηφισιά, στη διαδρομή που σχεδιάστηκε ο Ποδηλατόδρομος του Βόρειου Τομέα. Στην ποδηλατοβόλτα συμμετείχαν ποδηλάτες από 6 έως 80 ετών αποδεικνύοντας το δίκτυο με τους διαμορφωμένους ποδηλατικούς διαδρόμους και ότι η μετακίνηση στην πόλη με το ποδήλατο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες φυσικές δυνάμεις, αλλά μόνο αλλαγή στις αντιλήψεις μας. Ήταν μία δράση με τους δύο τροχούς με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα του Ποδηλάτου (3 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) που πραγματοποίησε η ''ΠοδηλΑττική Κοινότητα'' στον Βόρειο ποδηλατικό άξονα της Αττικής (Κηφισιά – Γκάζι) ως υπενθύμιση για την ανάγκη της ολοκλήρωσης του έργου! .