Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Γυναικείος θεσμός ετών, 22!


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ο όρος Θεσμός προέρχεται από το ρήμα τίθημι. Αυτό που έχει τεθεί, και ισχύει και ''φέρεται'' με κύρια σημασία και κανόνας ενός συστήματος το οποίο δημιουργεί ηθική και νομική παράδοση.

Και ναι! Το Filothei Women Gala είναι πλέον θεσμός στους αγώνες στίβου. Για 22η χρονιά στο γραφικό ''Στίβο Φιλοθέης'' ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης  διοργάνωσε και φέτος ετήσια γυναικεία αγωνιστική συνάντηση.


Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες έδωσαν το παρόν και με εξαιρετικές επιδόσεις πρόσφεραν ''τηλεοπτικά'' ένεκα υγειονομικού πρωτοκόλλου, σπουδαίο θέαμα στα άλματα επί κοντώ, ύψους και μήκους που περιελάβανε το πρόγραμμα που συμπληρώνει ο δρόμος 100 μέτρων.


Κι όπως κάθε θεσμός ταυτίζεται με το ή τα πρόσωπα που έχουν συμμετοχή σε αυτόν έτσι και το Filothei Women Gala πέρα από τον πλουραλισμό ταλέντου που διαθέτουν οι αθλήτριες που συμμετέχουν σε αυτόν, υπάρχουν και κάποια πρόσωπα που όταν τα αναφέρεις συνειρμικά σε παραπέμπουν σε αυτόν.
  

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν εκεί, ο ΑΟΦ είναι ο σύλλογος που ανήκει η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ. Η κορυφαία αθλήτρια επέλεξε να μην συμμετέχει στο αγωνιστικό μέρος του Filothei Women Gala ένεκα των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. ''...Ο δυνατός άνεμος που επικρατούσε σήμερα στο στάδιο δε θα μου επέτρεπε να κάνω τον αγώνα μου όπως θα ήθελα κι έτσι αποφασίσαμε να μη συμμετάσχω. Θα επικεντρωθούμε στην προπόνηση μας, καθώς στους αγώνες που έχω κάνει έχουμε εντοπίσει κάποια λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσω...'' είπε η Κατερίνα Στεφανίδη που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε τις προσπάθειες όλων των αθλητριών που συμμετείχαν στο Women Gala.