Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Μ.Ε.Οραμα για το περιβάλλον!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Διήμερο δράσεων αυτό το Σαββατοκύριακο φροντίδας και ένδειξης αγάπης για το περιβάλλον και τη φύση από φορείς και οργανισμούς σε όλους τους δήμους της χώρας.

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού, Μ.Ε.Ο, υπό την αιγίδα της υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου, πραγματοποίησε φύτευση λουλουδιών και δέντρων κατά μήκος στα παρτέρια της κεντρικής οδικής οδού του Νέου Ψυχικού, την 25η Μαρτίου, όπου παιδιά και μεγάλοι ανέλαβαν δράση. Φορέσαμε γάντια, πήραμε τα σκαλιστήρια, προκειμένου να κάνουμε λίγο πιο όμορφα τα παρτέρια της γειτονιάς μας.                                                                              

Ο Τάσος Καλατζής, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας
του δήμου, με την αντιδήμαρχο Οικονομικών
Μίνα Μεταξίδι Μελισουργού.

                                                                             

Τα παιδιά, ήταν οι σημαντικότεροι πρωταγωνιστές στη δράση, όπου με περίσσιο ενδιαφέρον και αμέριστη φροντίδα, συνέβαλαν με τη συμβολή τους στη γρήγορη διεκπεραίωση του σχεδίου φύτευσης.  

Ξένια Σιγάλα και Άρης Φασιλάκης. Η Κοινότητα εν δράση.
Η Ημέρα του Περιβάλλοντος μας κινητοποιεί και μας υπενθυμίζει το χρέος μας, απέναντι στο οικοσύστημα που μας φροντίζει και αυτό με τον τρόπο του, χαρίζοντάς μας, ανεκτίμητες στιγμές πληρότητας και γαλήνης.
                                                                                 
Με την αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος 
Ελένη Χαρλαύτη Ζέππου. 
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το χρόνο της πανδημίας, συνειδητοποιήσαμε την αξία και το πόσο απόλυτη ανάγκη έχουμε την συνύπαρξή μας με το περιβάλλον, το οποίο, απαραίτητη προϋπόθεση για να το έχουμε κοντά μας όπως θέλουμε, είναι να το φροντίζουμε, να πράττουμε το κατιτίς παραπάνω, σύμφωνα με τις "υποχρεωτικές" επιταγές πια της εποχής. Ας ελπίσουμε να πετύχουμε τους νέους στόχους που τίθενται, καθώς η επιβάρυνση της μόλυνσης σε όλα τα επίπεδα, έχει ξεπεράσει τα όρια.