Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η αποφοίτηση "αλλιώς"!


Με ένα θερμό και εγκάρδιο καλωσόρισμα υποδέχτηκε το σχολείο, τους μαθητές του γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στην επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσής τους.

Σε μια υπέροχη και συνάμα συγκινητική εκδήλωση, τα παιδιά αποχαιρέτισαν τους καθηγητές του γυμνασίου, τους ευχαρίστησαν για τις πολύτιμες εμπειρίες γνώσης που τους χάρισαν, για τον τρόπο που τους δίδαξαν να σκέφτονται, για το δρόμο της μάθησης και της αναζήτησης που τους έμαθαν να ακολουθούν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους το Σεπτέμβριο, στα θρανία του λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών.                                                                           


Ο γενικός διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, Βασίλης Σπυρογιάννης, όπως και οι διευθυντές γυμνασίου και λυκείου Λουκία Αρμάου και Ανδρέας Ανδρικόπουλος αντίστοιχα, στην ομιλία τους, αναφέρθηκαν στις αξίες που υπηρετεί απερίσπαστα και με συνέπεια 350 χρόνων το σχολείο, καθώς επίσης βεβαίως και στην μετάβαση, στο επόμενο σκαλοπάτι της εκπαίδευσης, το λύκειο.                                                          


Τον προαύλιο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών κατέκλυσαν γονείς και μαθητές για να απολαύσουν και να θαυμάσουν την αποφοίτηση των παιδιών τους, των αυριανών πολιτών, της κοινωνίας του μέλλοντός μας, που με ευθύνη, ακεραιότητα και αξιοπιστία, οφείλει η κοινωνία του σήμερα να την εμπνεύσει και να την εφοδιάσει με τα απαραίτητα "εργαλεία", προκειμένου να ανταπεξέλθει επάξια και με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις των καιρών.

"...Να πιστέψετε στα όνειρά σας. Να γελάτε με τις πιθανές αντιξοότητες και τις κακοτυχίες σας. Να πιστεύετε στον εαυτό σας. Να μη λησμονήσετε πώς είναι να είσαι παιδί. Αν σε κάτι δεν τα καταφέρετε τόσο καλά, μη χάνετε το κουράγιο σας. Προσπαθήστε ξανά. Δουλέψτε με σχέδιο, καρτερικότητα και επιμονή. Μη χάσετε την αυτοεκτίμησή σας, την αυτοπεποίθησή σας..." ήταν μερικά από τα λόγια του Βασίλη Σπυρογιάννη, του γενικού διευθυντή του σχολείου, στους μαθητές του γυμνασίου που αλλάζουν επίπεδο στη ζωή τους , στις υποχρεώσεις τους, αλλά και στον τρόπο που καλούνται να διαχειρίζονται τις προκλήσεις της εξέλιξής τους.