Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Η τάξη του '22!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Από τους μαρκαδόρους, τις πλαστελίνες και τις αθλοπαιδιές, στα θρανία, στο εξαντλητικό διάβασμα, στις εξετάσεις και στις πανελλήνιες, ο δρόμος είναι μακρύς, η διαδρομή μεγάλη και υπέρμετρα σημαντική. 12 χρόνια ακατάπαυστης γνώσης.

Η τάξη του '22, της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, γιόρτασε την αποφοίτησή της από τον δεύτερο μεγάλο κύκλο εκπαίδευσης, αυτόν της δευτεροβάθμιας, σε μια υπέρλαμπρη γιορτή που διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το σχολείο, για τον εορτασμό αυτής της ιδιαιτέρως βαρύνουσας στιγμής και ιδιάζουσας σημασίας στην εκπαιδευτική - μαθησιακή διαδρομή των νέων, των παιδιών που θα αφήσουν το Λύκειο για να προχωρήσουν στην απαρχή της ενήλικης πλέον ζωή τους, σε άλλα θρανία, σε πανεπιστημιακά έδρανα και σε επαγγελματικές εστίες της επιλογής τους.                                                                                     

                                                                                                   

Ο Διευθυντής του σχολείου Βασίλης Σπυρογιάνης υποδέχτηκε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους του, τον εκπρόσωπο του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Δαμασκηνό, την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, το Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Φιλοθέης Ψυχικού Γιώργο Παπαχρόνη, την Αντιπρόεδρο του ΟΚΑΠΑ Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου, Πανεπιστημιακούς, την Έλση Δημουλά, τους Γενικούς Διευθυντές του Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών και Saint Paul ΔΕΛΑΣΑΛ Αλίμου, Δήμητρα Πρελορέντζου και Αντώνη Ρηγούτσο, Διευθυντές και Υποδιευθυντές των σχολείων Ουρσουλινών και ΔΕΛΑΣΑΛ, εκπαιδευτικούς, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δήμητρα Παπαϊωάννου, την Πρόεδρο των Αποφοίτων Ουρσουλινών Ελλάδος, Ζανέτ Παπανικολάου, γονείς και μαθητές, για να γιορτάσουν μαζί και να δώσουν τα συγχαρητήρια στο σύνολο των μαθητών για την κοπιώδη και αγωνιώδη προσπάθειά τους, που έλαβε τέλος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.                               

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη με τον Αντιδήμαρχο
Φιλοθέης Ψυχικού Γιώργο Παπαχρόνη
Ο Βασίλης Σπυρογιάννης υποδέχεται το Δήμαρχο Κηφισιάς
Γιώργο Θωμάκο.
Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών Γυμνάσιο Λύκειο, Βασίλης Σπυρογιάννης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους αποφοίτους μαθητές για τον αγώνα που έδωσαν, τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνουν, το μόχθο που κατέβαλαν, τις υπερβάσεις που έκαναν ο καθένας από τη δική του σκοπιά για να φτάσουν σήμερα επιτυχώς να δρομολογούν τα επόμενά τους βήματα, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διευθυντική ομάδα, στους εκπαιδευτικούς και σε όλο το προσωπικό συνολικά του σχολείου, για τις ακατάβλητες προσπάθειές του και την αμέριστη συμπαράστασής τους, "...χάρην της οποίας μπορούμε όλοι να καμαρώνουμε για τις επιτυχίες και διακρίσεις των αποφοίτων μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, το φωτεινό παράδειγμα των οποίων αναμένουμε και από εσάς να ακολουθήσετε", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.                                                                          

Ο Διευθυντής του σχολείου Ανδρέας Ανδρικόπουλος με τους 
μαθητές του.
Ο Βασίλης Σπυρογιάννης ευχαρίστησε επίσης τους γονείς για την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν το σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, διαβεβαιώνοντας για την άρτια εκπαίδευση των παιδιών, τη γενική παιδεία, το ήθος και την αισθητική που έχουν κατακτήσει ως μαθητές των Ουρσουλινών, υπογραμμίζοντας στα παιδιά με έντονες και ζωηρές αποχρώσεις τις εξής φράσεις: "...Στην εποχή και τα χρόνια που διανύουμε, όπου οι αξίες χάνουν το νόημά τους, έχετε μία πρόκληση μπροστά σας. Να διατηρήσετε την ταυτότητα και την ανθρωπιά σας, αλλά και την επικοινωνία με το συνάνθρωπο. Να καταφέρετε να δώσετε νόημα στη ζωή σας και να τη ζήσετε με αξιοπρέπεια. Αυτή θα είναι η απόλυτη επιτυχία, ό,τι κι αν κάνετε. Το απολυτήριο από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών του Ψυχικού, μέλος πλέον και επίσημα της μεγάλης Λασαλιανής οικογένειας σας ξεχωρίζει, δίνοντάς σας μια παγκόσμια εκπαίδευση που συνδυάζει τις ελληνικές ρίζες με τις πανανθρώπινες ηθικές και αξίες. Το ταξίδι σας στον κόσμο, θα σας βοηθήσει να δείτε αυτό το πλεονέκτημα πιο καθαρά...".