Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Με ένα βιβλίο συντροφιά!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Καλοκαίρι πλέον για καλά, το θερμόμετρο ερωτοτροπεί με το σαράντα. Τα εισιτήρια είναι κλεισμένα, ο προορισμός προαποφασισμένος και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να μετρά. Η ημέρα που το καράβι θα σαλπάρει, πλησιάζει..!

Στις διακοπές αφήνουμε την σκέψη μας ελεύθερη και την καλλιεργούμε πέρα από τις καθημερινές μας ανησυχίες. Εκεί στα μέρη εκείνα που ταξιδεύει, ανακαλύπτει κρυμμένα μυστικά, ερμηνεύει και στοχάζεται και στο σημείο αυτό, έρχεται μια άλλη πτυχή του κόσμου μας που επιζητεί από το υποκείμενο της συντροφικότητας να δώσει απαντήσεις σε όλες μας τις χειμωνιάτικες αναζητήσεις. Ανεξάρτητα από την παρέα που κάνουμε διακοπές μαζί, υπάρχει μία πτυχή του εαυτού, που αναμοχλεύει μια εναλλακτική, δευτερεύουσα λύση, στην ανταλλαγή των προβληματισμών μας και αυτή η λύση, δεν είναι άλλη από έναν φανταστικό σύντροφο, ένα βιβλίο.


Στον Φάρο Νέου Ψυχικού, η μαρκίζα γράφει «Χαρτόπολις» και η Ελένη Νικολέλη, η οικοδέσποινα, μας υποδέχεται πάντα με χαμόγελο. Της εκφράζετε τον προβληματισμό σας, σκιαγραφείτε το προφίλ του συντρόφου που αναζητάτε, για συντροφιά στο καράβι, στη θάλασσα, στην παραλία, στο νησί, στο ηλιοβασίλεμα, το βράδυ πριν σβήσετε το φως... Η Ελένη Νικολέλη έχει πάντα να προτείνει την κατάλληλη λύση. Ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων, γνωρίζει που βρίσκεται το καθετί. Τον ήρωα που έχετε φανταστεί, που έχετε ονειρευτεί, ως συνοδοιπόρο σε αυτές σας τις διακοπές!

Μην μπείτε στο καράβι μονοί σας, περάστε πριν από το «Χαρτόπολις», θα βρείτε την καλύτερη συντροφιά για τις διακοπές σας.