Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Καλό καλοκαίρι με Erasmus!


Τις καλοκαιρινές διακοπές υποδέχτηκε το Δημοτικό της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών με μια πολύ χαρούμενη δράση για τα παιδιά, γιορτάζοντας τη λήξη της τριετούς συνεργασίας και συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Erasmus+.

Η Δήμητρα Πρελορέντζου, Γενική Διευθύντρια του σχολείου, υποδέχτηκε τους Γάλλους μαθητές που επισκέφτηκαν το Δημοτικό στο Μαρούσι και όλοι μαζί, με τους εκπαιδευτικούς, γιόρτασαν μια επιτυχημένη τριετή συνεργασία, με αθλητικά δρώμενα, παιχνίδια, εκπαιδευτικές δράσεις και διασκέδαση, όλα στα Γαλλικά.                                                                            


Η συνεργασία των μαθητών του δημοτικού με το École Primaire Vent de Plaine de Castine en Plaine, μέσα στα πλαίσια του κοινού προγράμματος Erasmus+, για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» ήταν άψογη, με εξαιρετικά αποτελέσματα για τα παιδιά, καθώς η συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα Erasmus+ διευρύνει το πεδίο αντίληψης του κόσμου των μαθητών και των δυνατοτήτων που τους παρέχονται.                                                              

 
                                                                                                          
   
  

   

Το πρόγραμμα της ημέρας εξελίχθηκε με αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώθηκαν στο χώρο του σχολείου, όπου τα παιδιά αναμετρήθηκαν στις επιδόσεις τους. Με τίτλο: "Partageons tous ensemble la passion des jeux", η ανταλλαγή Γάλλων και Ελλήνων μαθητών αποκόμισε στους συμμετέχοντες μια ιδιαίτερη εμπειρία συνεργασίας, ευγενούς άμιλλας, συγκριτικών ευκαιριών και ανάδειξης δυνατοτήτων μέσα από το ομαδικό πνεύμα.                                           

     

      
      

     

Το Δημοτικό της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι, εύχεται ένα όμορφο καλοκαίρι σε όλους, δίνοντας ραντεβού το Σεπτέμβριο στις αίθουσες, με όλους τους μικρούς μαθητές, να δοκιμάσουν τον εαυτό τους σε υψηλότερα επίπεδα πρόκλησης.