Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Με θέμα τη γυναίκα!


Τοιχογραφίες γένους θηλυκού, που αφορούν τη γυναίκα ως σύμβολο, τη γυναίκα σε όλες τις εκφάνσεις, καλλιτέχνες της street art και του graffity, ζωγράφισαν τους τοίχους του αθλητικού κέντρου «Μάρκος Παπαδάκης», στο Χαλάνδρι.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, ο Δήμος Χαλανδρίου διοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ Street Art, όπου οι τοίχοι του Αθλητικού Κέντρου στο Χαλάνδρι, μετατράπηκαν σε πεδίο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.  
                                                                                 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de la Rue) και έκτοτε, γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου.
                                                                           

Οι καλλιτέχνες φαντάστηκαν τη γυναίκα με όλα της τα χαρακτηριστικά, σε ελεύθερη απόδοση, στο σύνολο των ρόλων της, εμπνεύστηκαν από τα ερεθίσματα των καιρών, όπως και από τα καθιερωμένα αρχέγωνα πρότυπα, θέλοντας βέβαια να δώσουν ταυτόχρονα και τα στοιχέια εκείνα που πηγάζουν μέσα από κάθε γυναικεία ύπαρξη.
                                                                               

Στη δράση συμμετείχαν και καλλιτέχνες του graffity, μουσικά σχήματα, ακρoβατικές ομάδες, με Dj, ενώ workshop για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.