Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ένα τετράδιο από παιδιά!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Το κλασικό μπλε, σκούρο μπλε, είναι το τετράδιο της Skag που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές μαθητών, 60 και πλέον χρόνια στην Ελλαδα. Μάθαμε στις γραμμές του, διδαχτήκαμε στις σελίδες του, είναι το τετράδιο που μας ακολουθούσε σε όλα τα χρόνια της μαθητικής μας ζωής.

Με το χαρακτηριστικό μπλε, ο Κώστας Σκαγιάς, πρόεδρος της Skag, μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και μας εξιστορεί την ιστορία γύρω απ' αυτό. Σήμερα, η ποικιλία των χρωμάτων βεβαίως απεριόριστη, τότε όμως πριν αρκετά χρόνια, το τετράδιο του σχολείου ήταν ένα. Το μπλε τετράδιο της Skag. Μπορούσες να επιλέξεις μετέπειτα. Το ήθελες σαγρέ; Με κάθετες ανάγλυφες γραμμές ή ομογενοποιημένο; Μόνο χρώμα δεν μπορούσες να αλλάξεις!        

Μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση, μέλος της πρωτοβουλίας Ελλα-δικά μας, η οποία αριθμεί κοντά στις 70 ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παράγουν στην Ελλάδα, παρέχουν εργασία σε εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα και δεν βαφτίζονται απλά ελληνικές, είναι απ' άκρη ως άκρη ελληνικές, με ότι αυτό συνεπάγεται.                                                          


Η διαδικασία παραγωγής πια και τα άλματα της τεχνολογικής εξέλιξης, έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά τα μεγέθη των επενδύσεων, αλλά και τις δυνατότητες παραγωγής. Πλέον το χρώμα ποικίλει. Υπάρχει στη ζωή μας και το αναζητάμε, γιατί μας φωτίζει. Ένα χρώμα, δεν καθορίζει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο πια, εκτός και αν το επιλέξει ο κατασκευαστής στοχευμένα και επί τούτου για λόγους μάρκετινγκ. Η ποιότητα όμως αδιαμφισβήτητα παραμένει και θα παραμένει, σε ότι κι αν προσφέρει οποιαδήποτε εταιρεία και θα αποτελεί διαχρονικά το συστατικό εκείνο της επιτυχίας που θα κρατά μια επιχείρηση πρωτοπόρο στην κορυφή.                                                                                        


Περνώντας οι γενιές, αλλάζουν χέρια και οι επιχειρήσεις, ανανεώνονται, μεγαλώνουν και φυσικά εκσυγχρονίζονται. Ο Θοδωρής Σκαγιάς, είναι η τρίτη γενιά στην εταιρεία, ακολουθεί στο κλίμα και στις απαιτήσεις της νέας εποχής, με πολλές ιδέες και πλάνα για την επιχείρησή του. Συζητήσαμε μαζί του, στο γραφείο του, που η μία πλευρά του τοίχου ήταν καλυμμένη από κλασέρ, ως αναμενόμενο φυσικά, κλασικό είδος και αυτό γραφείου από τη Skag, οργάνωσης, αρχειοθέτησης, για τις ανάγκες του κάθε γραφείου, του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, στην εργασία του, με όποιο αντικείμενο κι αν απασχολείται.                       

Με πινελιές ανανέωσης, προσαρμοσμένες στις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων της σύγχρονης εποχής, η Skag θα συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα μας, με βελτιωμένα προϊόντα κάθε φορά, με νέο σχεδιασμό και gadgets που αγαπάμε να χρησιμοποιούμε. Στην εργασία μας, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στον προσωπικό μας χώρο. Και πλέον με άφθονο χρώμα!