Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Αμοιβαία συνεργασία αλληλεπίδρασης!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης 

Η χορηγία αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσµατικό εργαλείο για την προώθηση της θετικής εικόνας των προβαλλόμενων. Απαντάται κυρίως στους τοµείς του αθλητισµού, του πολιτισµού, του περιβάλλοντος και των κοινωνικών αναγκών.

 Με τη χορηγία επιτυγχάνεται αποτελεσµατική διείσδυση της ''εταιρικής εικόνας'' σε εξειδικευµένες ''οµάδες-στόχους'', ενίσχυση της αφοσίωσης του ανθρώπινου δυναµικού, αλλά και των συνεργαζόµενων οµάδων.


Για την επίτευξη υψηλού βαθµού αποτελεσµατικότητας, τα προγράµµατα χορηγίας πρέπει να συντονίζονται µε όλα τα υπόλοιπα επικοινωνιακά εργαλεία του µάρκετινγκ. Η χορηγία συνδέεται άµεσα και µε την εταιρική ταυτότητα αφού η πρώτη µπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί προωθητικό παράγοντα της δεύτερης. Εταιρική ταυτότητα είναι η κεντρική στρατηγική της εταιρείας, η οποία δρα στη λειτουργία της ως ένα καθοδηγητικό και κατευθυντήριο πρότυπο και έχει ως αποστολή την αποτελεσµατική εξυπηρέτηση των σκοπών και των στόχων της.


Με τη βοήθεια επικοινωνιακών µέσων και τεχνικών, διαµορφώνει και ρυθµίζει τη συµπεριφορά και τις δραστηριότητες της εταιρείας, αποσκοπώντας έτσι στην επίτευξη της µέγιστης συνεργικής επίδρασης των εµπλεκόµενων φορέων και δυναµικών της. Πιο συγκεκριµένα, η εταιρική φιλοσοφία αποτελεί τον πραγµατικό πυρήνα της ταυτότητας, πάνω στον οποίο βασίζονται όλα τα στοιχεία που τη συνθέτουν. Η εταιρική εικόνα είναι η άποψη που έχει πλέον το κοινό για την εταιρεία, δηλαδή µια εικόνα αντικατοπτριζόµενη της ταυτότητας στα µάτια των καταναλωτών.



Το οικοδόµηµα της εταιρικής ταυτότητας του δικού μας North Pages συντίθεται από τρία βασικά δοµικά εργαλεία: Την εταιρική συµπεριφορά που παρουσιάσαμε στην δημιουργία των στοιχείων επικοινωνίας και προβολής του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις '22 καθώς και του φετινού Historic Acropolis Rally'23. Την παραστατική εικόνα η οποία διαµορφώνεται µέσω των συμμετεχόντων σε δράσεις του motorsport και και σε αμοιβαία συνεργασία φέρουν το logo του North Pages στο μέσο που χρησιμοποιούν. Τρίτο δε είναι η κάθε µορφής εταιρική επικοινωνία με κορυφαίο στοιχείο αυτό της δημιουργίας του λευκώματος της Ο.Μ.Α.Ε. για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις '22 με τίτλο: ''Οι Πρωταγωνιστές γράφουν την Ιστορία".


Οι ανθρωποι που μας ''τιμούν'' σε αυτή την αμοιβαία συνεργασία, χορηγικής αλληλεπίδρασης είναι οι σπουδαίοι οδηγοί αγώνων Γρηγόρης Πιερρουτσάκος (Φωτ.: Πάνω) και ''Sassos''-Χρήστος Αλεξούλης (Νο: 8), ο εξαιρετικός συνοδηγός Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης και ο νεαρός, μόλις δεκαπέντε ετών Νικόλας Λύκος (No: 95) με έντονη και εντυπωσιακή δραστηριότητα στο απαιτητικό αγωνιστικό karting.