Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Με σεβασμό και σοβαρότητα!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Καμία άλλη κατηγορία ανθρώπων δεν άκουσε από τον Ιησού Χριστό εκείνα τα φοβερά ''ουαί'' που διαβάζουμε στο κατά του Ματθαίο, παρά οι υποκριτές, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι και διαμέσου αυτών οι φορείς της υποκρισίας σε κάθε εποχή. 

Στη σημερινή εποχή, βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, που είναι στην κυριολεξία γεμάτη από φορείς της υποκρισίας. Αναδεικνύονται και πολλαπλασιάζονται σαν πανδημιακός ιός στην έξαρση του. Πάσχοντας αρκετοί εξ αυτών σοβαρά από το ζήτημα της κοινωνικής επιτήδευσης, σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι υποψήφιοι δήμαρχοι αποτελούν ένα πρώτης τάξεως μάθημα, του τι σημαίνει άλλα να πράττω, άλλα να ισχυρίζομαι και άλλα να πιστεύω, έχοντας ως αυτοσκοπό την εκλογή και μόνο. 

Η κατάσταση των καταστροφικών πλημμυρών αποτέλεσε για αυτούς πεδίο προβολής του υποκριτικού τους ταλέντου! Ανέβαλλαν τα εγκαίνια των εκλογικών τους κέντρων ή την παρουσίαση του συνδυασμού τους, συνοδείας κροκοδείλων δακρύων στην ανθρώπινη τραγωδία, ένεκα του εκλογικού τους αγώνα. Σπουδαίοι θεατρικοί υποκριτικοι σε ένα δυστοπικό σενάριο.

Είναι σαφές πως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υποψήφιοι που με σοβαρότητα εκτιμούν πως η ενημέρωση των δημοτών ιδιαίτερα πριν τις κάλπες είναι ιερός σκοπός, καθώς και ο αγιασμός. Αν και μόνο οι πιστοί θρησκευτικά ή λαογραφικά μπορούν μυστηριακά να ωφεληθούν πνευματικά, στο φυσικό πεδίο των ανθρώπινων συναισθημάτων όλοι μπορούν να αλληλεπιδράσουν, και αυτό φαίνεται να καταγράφεται από το μυστήριο του αγιασμού. Ο αγιασμός δεν είναι εκδήλωση, είναι μυστήριο!


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς και ο συνδυασμός του, ΝΑΙ για τον Δήμο μας (Κηφισιά / Νέα Ερυθραία / Εκάλη), οι συνεργάτες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπήκαν καν στο ''γαϊτανάκι'' της προβολής αναβάλλοντας τον αγιασμό των γραφείων τους, ένεκα των πλημμυρικών καταστροφών! Με σοβαρότητα, πρωί, σε ένα εμβληματικό σημείο του κέντρου της Κηφισιάς, ανάμεσα στην οδό Λεβίδου και Κηφισίας, πλάι στον παλαιότερο (2018) θερινό κινηματογράφο των βορείων προαστίων και δίπλα στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) που αποτελεί σύμβολο της πόλης, στα γραφεία του ''Ναι'', τελέστηκε το μυστήριο του αγιασμού.
 
                                                                              

Παρέστησαν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού καθώς και υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές. ''Σε κάθε περίπτωση είμαστε ''ανοιχτοί'' στο διάλογο με τους δημότες, τους οποίους για το καλό της πόλης, τους καλούμε να έρχονται σε επικοιωνία μαζί μας για κάθε πρόβλημα", ήταν η κοινή τοποθέτηση όλων των υποψηφίων.