Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Σοβαρότητα και νεανικός ενθουσιασμος!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Τον υπέροχο χώρο του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών, επέλεξε η υποψήφια Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, επικεφαλής του συνδυασμού ''Πράξη'' για την παρουσίαση του προγράμματος της καθώς και των συνεργατών της, υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που την πλαισιώνουν.

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου παρουσίασε τους βασικούς στόχους και άξονες στους οποίους θα κινηθεί στη θητεία της, έχοντας στο πλευρό της τους 58 υποψηφίους και τους παρευρισκόμενους φίλους, συνδημότες και συνοδοιπόρους. Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου αναφέρθηκε στην αλήθεια, στη διαφάνεια, στη λογοδοσία και στο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, δηλαδή στις σταθερές αξίες και αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκαν οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού ''Πράξη'' και τόνισε ότι αυτές θα διέπουν τη διακυβέρνηση του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού καθ’όλη την πενταετία.


Σε πανηγυρικό κλίμα και έντονο ενθουσιασμό παρουσίασε το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, τις 32 υποψήφιες και τους 26 υποψήφιους. Ένα ψηφοδέλτιο έμπειρων ενεργών πολιτών με μεγάλη προσωπική πορεία στον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό στίβο. Στην κυριολεξία ένα ξεχωριστό, ψηφοδέλτιο με πρωτολάτες στο συντριπτικό τους ποσοστό, ανθρωπους με όρεξη για δουλειά και όραμα. Ένα όραμα που συναντάμε ''ψαλιδισμένο" σε πολλά στελέχη συνδυασμών που αυτοσκοπό έχουν μόνο την... εκλογή!


Δύο από την ομάδα πρωτολατών υποψηφίων της Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, που τους συνδέει μια φιλία, με dublescore ηλικιακή διαφορά, τους δένει όμως η ''Πράξη'' καθώς και η διάθεση για προσφορά, είναι ο νεαρός φοιτητής Γιώργος Ασημάκης, μόλις 21 χρονών και ο ορθοπεδικός αθλητίατρο με ιατρείο στο Φάρο, Βαγγέλης Γιαννακόπουλος, αμφότεροι κάτοικοι Ψυχικού, παρουσιάζονται και οι δύο ως παράδειγμα. Παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού, μακριά από την ''τοξικότητα'' που παρουσιάζουν εσωκομματικά ''έμπειροι'' συνδυασμοί. Η σύνθεση της ''Πράξη'' την χαρακτηρίζει στο σύνολό της, το συγκεκριμένο ιδίωμα! Το ιδίωμα των ανθρώπων εκείνων που ασχολούνται με την πολιτική για πρώτη φορά και βρίσκονται μακριά από την πνευματική αλλοτρίωση που αυτή επιφέρει.