Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Μία καλλιτέχνης στον πολιτισμό!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Με τη δέουσα ευπρέπεια και ευγένεια που τη διακρίνει μέσα από τη μουσική της παιδεία και τις διεθνείς διακρίσεις της, η Μιμή Ρουφογάλη πραγματοποίησε την προεκλογική της εκδήλωση, υποδεχόμενη τους καλεσμένους της, με κάθε επισημότητα.

Στην ομιλία της ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου Χολαργού, με το συνδυασμό "Μαζί για την Πόλη μας", η Μιμή Ρουφογάλη και ως άνθρωπος του πολιτισμού που εκλέγεται ανελειπώς από το 2010, εκφράστηκε από καρδιάς, αγγίζοντας ανεπιτήδευτα κάτι από το εσωτερικό συναίσθημα των καλεσμένων της, φίλων και κοντινών ανθρώπων που βρέθηκαν χθες στο "Άρτεμις" στου Παπάγου, για να τη στηρίξουν και η αλήθεια είναι ότι η αγάπη και η εκτίμηση όλων των παρευρισκομένων προς το πρόσωπο της Μιμής Ρουφογάλη, ήταν έκδηλη.                                             

Η προσφορά της στο Δήμο, ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια ενασχόλησής της με τα κοινά, αισθητή. Η παρουσία της ζεστή. Η Μιμή Ρουφογάλη είναι ένας άνθρωπος της τέχνης και ως καλλιτέχνης ακουμπά την αλήθεια της ψυχής της, χαιδεύει και αγκαλιάζει τη σιωπή, προσφέρει αδιάλλειπτα, δημιουργεί ήθος.                                                                         

Για την ίδια αναφέρθηκε ιδιαιτέρως, η διακεκριμένη mezzo σοπράνο Χαρά Καλατζίδου, η οποία ξεκίνησε το λόγο της σε υψίφωνους τόνους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Βασίλειος Ξύδης, ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου Ζωής Ράπτη, Άννα Καπαρέλη, διακεκριμένες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, η διάσημη σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου, οι διεθνούς φήμης ζωγράφοι Μίνα Βαλυράκη και Βίκυ Καταρτζή, οι Αντιπεριφερειάρχες Υγείας και Πολιτισμού Γιάννης Κεχρής με τη σύζυγό του Βίκυ Μυλωνά και Βασίλης Γιαννακόπουλος αντίστοιχα. Επίσης παρευρέθησαν αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.                                            


                                                                                 

Η Μιμή Ρουφογάλη, ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, δημιούργησε τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου Χολαργού, ένα στολίδι πολιτισμού στο Δήμο, όπου εξασφάλισε δωρεές πινάκων, γλυπτών και χαρακτικών, τόσο από καταξιωμένους εικαστικούς της χώρας, όσο και από εικαστικούς που διαβιούν στο Δήμο. Είναι αυθόρμητη και ειλικρινής, έντονη προσωπικότητα, χαρακτηριστικά που διακρίνουν συνήθως μια καλλιτεχνική φύση όπως η Μιμή. Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού τη χρειάζεται απερίφραστα!