Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Εκφραστές πολιτικού πολιτισμού!


 γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ως προπύργιο της κυβερνητικής παράταξης, ''φαντάζει'' ο όμορος δήμος των Αθηνών, Φιλοθέης Ψυχικού. Αν όμως επικρατήσει απόλυτη λογική των αριθμών, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Από τις βουλευτικές εκλογές του 2019 έως τις φετινές διπλές εκλογές η κυβερνητική παράταξη είχε πτώση της τάξεως του 5%!. Δείγμα που στην κυριολεξία αποτελεί τροφή έρευνας για τους λόγους πτώσης, ειδικά στις διπλές εκλογές που η Ν.Δ. σάρωσε νικηφόρα σε όλους τους δήμους της επικράτεια, ακόμα και σε αυτούς που δεν ''προβάλλονται'' ως φανατικοί υποστηρικτές της, όπως ο δήμος Φιλοθέης Ψυχικού.

Αντίθετα από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αφήνοντας τον κομματικό μηχανισμό της N.Δ. να ανακαλύψει τα αίτια στρέφουμε τον ενδιαφέρον μας στην αντίθετη πολιτική πλευρά του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού. Το κομμουνιστικό κόμμα από τις εκλογές του 2019 σε αυτές του 2023, είχε αύξηση του ποσοστού του κατά 45%! Κι εδώ δεν προκύπτει δύσκολη εξίσωση ωστε να αναζητήσουμε την λύση. Τα πράγματα είναι απλά και κατανοητά με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συμμετοχή του κομμουνιστικού κόμματος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού. Ο συνδυασμός ''Λαϊκή Συσπείρωση'' με επικεφαλή τον σαραντάχρονο Ηλεκτρολόγο-Μηχανικό Βαγγέλη Μπουλούγαρη αποτελεί την μοναδική τάση από την αντίθετη πολιτική πλευρά των τριών συνδυασμών που πρόσκεινται στην Ν.Δ. και έχουν εξαπολύσει μία ''επαιτεία'' ψήφου, από την ίδια πολιτική παράταξη. Με αποτέλεσμα να ευτελίζουν κάθε στοιχείο πολιτικού πολιτισμού!

Ο Βαγγέλης Μπουλούγαρης, 41 ετών, μεγαλωσε στο Νέο Ψυχικό με καταγωγή από την Αρκαδία. Έχει αποφοιτήσει από το 1ο Λύκειο Νέου Ψυχικού και έχει σπουδάσει στο ΤΕΙ Χαλκίδας, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Από νεαρή ηλικία είχε ενεργό δράση και συμμετοχή στο μαθητικό- κι αργότερα- φοιτητικό κίνημα, καθώς επίσης και σε δράσεις που αφορούν προβλήματα της γειτονιάς και του χώρου εργασίας του. Η μαζική, αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης προσδοκά να δώσει απάντηση-λύση σε κάθε πρόβλημα των δημοτών να στηρίξει και να σταθεί αρωγός πρόγραμμα που στόχο έχει την βελτίωση διαβίωσης του πολίτη. 

Η ψήφος στην ''Λαϊκή Συσπείρωση'' εκφράζει την αγωνία των δημοτών, δίνει διέξοδο στο ''κάτι πρέπει να γίνει'', που εμπνέει και κινητοποιεί ανθρώπους που αντιστέκονται για το δίκιο τους απέναντι σε μία μονόπλευρη πολιτική!