Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Η διαχρονική αυθεντικότητα..!

 

γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Μπορεί ο χρόνος να μη γυρίζει πίσω ωστόσο υπάρχουν ακόμη ανέγγιχτα σημεία που μας ''ταξιδεύουν'' στις νοσταλγικές εικόνες της παραλίας των παιδικών μας χρόνων.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα, φθάνοντας στο Καπανδρίτι, κινούμαστε προς Βαρνάβα και από εκεί (Έχει παντού πινακίδες) προς το επίνειο του χωριού της Αττικής! Παραλία Βαρνάβα... και το μυαλό μας να ταξιδεύει πίσω στα όμορφα παιδικά μας χρόνια. Καθαρή θάλασσα και γαλάζιος ουρανός σε μια καθολική αρμονία που εγκαθιδρύει μυστικές σχέσεις ανάμεσα στα διάφορα στοιχεία της πλάσης. Η ρομαντική ευαισθησία μας θέλγεται από τη γραφικότητα.


Εδώ πλέον δεν τηρούνται οι αποστάσεις από τη ρομαντική αισθητική. Καθισμένοι στο ''Άσπρο Μπλε'' με θέα τον Ευβοικό ενώ σε πρώτο πλάνο παιδιά, τα παιδιά μας στην θάλασσα συνεχώς, αεικίνητα να βουτάνε από τα βράχια, να βγαίνουν και να ζουν ένα ατέρμονο παιχνίδι ευχαρίστησης. Έτσι την θαλασσινή θεματογραφία που έχει την δική της θέση και αξιακή σημασία, στον κάθε ένα που συνδέει αυτές τις εικόνες, σήμερα εν έτη 2020, λίγο έξω από την πρωτεύουσα, με την δική μας παιδική ηλικία.

Εμείς εκεί στο ''Άσπρο Μπλε''. Στο άσπρο που συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής, την υπέρτατη πίστη, την ελπίδα, τη διαφάνεια. Εκφράζει ειλικρίνεια, αθωότητα και λάμψη. Και το μπλε χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αρμονίας και της ηρεμίας που συμβολίζει την αθανασία, το νου και την αποκάλυψη... Η απόλαυση της πραγματικής ελληνικής κουζίνας από ανθρώπους που τους χαρακτηρίζει το ''άσπρο'' σε ένα σκηνικό που αποτυπώνεται σε μία λέξη: ''Μπλε''!


Οι δημιουργοί του ''Άσπρου Μπλε'' είναι άνθρωποι που εκπέμπουν αυθεντικότητα. Ο Αλέξης και ο Γιάννης (Στην μέση η Ανδρονίκη Παντιώρα) επικοινωνούν με τους φίλους θαμώνες του καταστήματος τους και η διαισθητική τους πλευρά έχει αποβάλει κάθε ''πελατειακή'' σχέση. Θα σας προτείνουν το καλύτερο και θα απολαύσετε πραγματικό φαγητό! Αν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε την παραλία Βαρνάβα και το ''Άσπρο Μπλε'' θα αρχίσετε να μετράτε ανάποδα για το πότε θα επιστρέψετε για να ζήσετε και πάλι την αυθεντικότητα!