Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Η άμετρη μαθητική δημιουργικότητα!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Στα πλαίσια του έτους 2021 και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας, η Κοινότητα Νέου Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού προχωρά σε μία ξεχωριστή δράση. 

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρόμοι που διασχίζουν αυτή, αναφέρονται στους αγωνιστές της επανάστασης, αλλά και σε πλήθος ποιητών που ύμνησαν τις μάχες και τον αγώνα για την ελευθερία, διοργανώνει εικαστική δράση, με τη συμμετοχή των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στην Κοινότητα.

Το έντονο ενδιαφέρον του προέδρου και της αντιπροέδρου της Κοινότητας Νέου Ψυχικού, Νίκου Στρατηγού (Φωτ.: Αριστερά) και Ξένιας Σιγάλα (Φωτ.: Δεύτερη από δεξιά) για την διοργάνωση μιας  δράσης η οποία θα ενεργοποιούσε τη δημιουργικότητα των μαθητών και την έμπνευσή τους από την σύγχρονη ελληνική ιστορία πήρε σάρκα και οστά και με την συνεργασία του North Pages, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης υιοθέτησε την ιδέα, δήλωσε αρωγός της προσπάθειας όπως και η αντιδήμαρχος παιδείας, Αλίκη Γκιζελή.

Tα Δημοτικά σχολεία της Κοινότητας Νέου Ψυχικού ανταποκρίθηκαν στο ''κάλεσμα'' και με επικεφαλείς τους εικαστικούς δασκάλους Σταυρούλα Σακκά από το 1ο Δημοτικό και τον Χαράλαμπο Θεοδώρου (Φωτ.: Δεξια) από το 2ο Δημοτικό, η ''ομάδας'' δράσης-ζωγραφικής των μαθητών άρχισε το δημιουργικό της ''ταξίδι'' με τίτλο: : ''...Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας για την απελευθέρωση του 1821...''.
  

Η μορφή της δράσης, ο συνδυασμός του ιστορικού με τον εικαστικό χαρακτήρα της με την εκπαιδευτικομορφωτική προσέγγιση της από μαθητές των Δημοτικών σχολείων του Νέου Ψυχικού είχε απίστευτη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία του προαστείου! Με χαρά, επαγγελματίες του Νέου Ψυχικού ανταποκρίθηκαν στην ανάρτηση του εντύπου προβολής της δράσης, ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες. Δείγμα της ανάγκης των πολιτιστικών αναζητήσεων στην περιοχή!

Ο πρόεδρος Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Ομίλου Νέου Ψυχικού και Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μπάμπης Μπονάτσος, εξασφάλισε τον χώρο ''ατελιέ'' της ομάδας δράσης, με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Δ.Σ του Μ.ΕΟ, όπου τα παιδιά, οι μαθητές θα εκδηλώσουν το ταλέντο τους στην ζωγραφική, με την υψηλή επιστασία των Σταυρούλα Σακκά και Χαράλαμπου Θεοδώρου. Στα γραφεία του Μ.Ε.Ο. επί της 25ης Μαρτίου, στο Νέο Ψυχικό θα στηθεί το ατελιέ της ομάδας!