Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Δίνω αίμα, σώζω μια ζωή!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Παγκόσμια ημέρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού το Σάββατο και η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου, εθελοντική αιμοδοσία για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων φιαλών αίματος, για τις δύσκολες στιγμές ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

"Το αίμα όταν προσφέρεται σώζει ζωές", ήταν η χαρακτηριστική φράση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  Αντώνη Αυγερινού, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το σχολείο των Ουρσουλινών, μεταφέροντας το παγκοσμιοποιημένο μήνυμα του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης των ανθρώπων.        

"Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας, αυτή τη γενέθλιο ημέρα της ίδρυσης του Ερυθρού Σταυρού τόσο στους εθελοντές, όσο και στο μόνιμο προσωπικό του, σε αυτούς τους αφανείς ήρωες, οι οποίοι καθημερινά κάνουν ένα τεράστιο έργο, πολυποίκιλο, πολυδιάστατο, πολυσήμαντο και στέκονται ως αρωγοί της Πολιτείας, στον πόλεμο κατά της πανδημίας. 

Αυτή τη στιγμή έχουμε στο Ελληνικό, στο μεγάλο εμβολιαστικό μας κέντρο 60 νοσηλεύτριες και νοσηλευτές και περίπου 50 άτομα διοικητικό προσωπικό. Το μεγαλείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι οι εθελοντές του και οι άνθρωποί του και αυτή η επετειακή ημέρα, είναι αφιερωμένη σε αυτούς, η ελάχιστη τιμή που μπορούμε να τους δώσουμε", τόνισε ο Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο Ερυθρό Σταυρό, που θέλουμε όπως είπε, να είναι σύγχρονος, καινοτόμος, αλληλέγγυος και βεβαίως με το αλτρουϊστκό πνεύμα που τον διακατέχει.                                                       


Η ημέρα αιμοδοσίας που διοργανώθηκε στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών είχε θετική ανταπόκριση από τον κόσμο, με δεδομένο τη δυσκολία και το άβολο των συνθηκών που χαρακτηρίζει τον καιρό που διανύουμε. Η Γενική Διευθύντρια του Δημοτικού, Δήμητρα Πρελορέτζου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Γυμνασίου - Λυκείου, Βασίλης Σπυρογιάννης,  υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού,  Αντώνη Αυγερινό και αναφέρθηκαν στο πως το σχολείο μπορεί να διδάξει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές στο πνεύμα του εθελοντισμού. 

Εμείς, κλείνοντας, να αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, στην αναπτυγμένη Ευρώπη, ο πραγματικός εθελοντισμός, έχει συνεισφέρει 7,8% στο ΑΕΠ, ασύλληπτο νούμερο για την παραγωγή και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται.